Funeral Assist met 7de totaalontzorger ook in Zuidoost Nederland actief

Verstraaten Staatsie Vervoer sluit zich als zevende partner aan bij Funeral Assist Nederland om de meest zuidelijk gelegen provincies te bedienen. De aldaar gevestigde uitvaartorganisaties kunnen vanaf 1 februari 2022 terecht bij Funeral Assist Zuidoost Nederland. Het uitvaartbureau in Venray ondersteunt uitvaartondernemers bij alles wat zij zelf niet in huis hebben.

Als medeoprichters en aandeelhouders van het partnernetwerk hebben de broers Piet en Geert-Jan Verstraaten het afgelopen jaar intensief meegewerkt aan het opzetten, landelijk uitbouwen en professionaliseren van Funeral Assist Nederland. Piet: “Het doel was altijd al om met VSV aan te sluiten. Wij hebben de tijd genomen om ons familiebedrijf in te richten met de volledige dienstverlening vanuit de eigen gelederen. Het volledig ontzorgen van de klant - van de laatste zorg, overbrengen en opbaren tot staatsievervoer - is een voorwaarde die wij onszelf hadden opgelegd om te kunnen toetreden tot de landelijke formule.” 

Overname zorgteams en vervoer van Het Postmortale Zorgteam

Het voormalige VSV ontzorgde de uitvaartondernemer al met diverse diensten door samen te werken met vaste partners. Geert-Jan: “De intentie om ons dienstenpakket in eigen huis uit te breiden hebben wij besproken met onze samenwerkingspartners. Toen wij de kanalen voor het werven van eigen zorgteams wilden openzetten kwamen wij met Randy ter Raaij van HPZ in gesprek over onze plannen. Verschillende opties zijn besproken, van diensten blijven inhuren in de samenwerkingsvorm die bestond tot overname. Deze laatste optie bood voor beide partijen de beste uitkomst.”

Met de overname van de zorgmedewerkers en het klantenbestand van HPZ en de naamswijziging van VSV is Funeral Assist Zuidoost Nederland een aanbieder van alle diensten vanuit eigen huis. 

Over Funeral Assist NL

Funeral Assist Nederland is een partnernetwerk dat bestaat uit lokale bedrijven actief in de logistieke en facilitaire uitvaartdienstverlening. Gezamenlijk ondersteunen de vestigingen dagelijks honderden uitvaartondernemers in het bieden van kwalitatief hoogwaardige uitvaarten. Ondertussen met ruim een honderdtal medewerkers, een uitgebreid wagenpark, (white label) uitvaartcentra en afscheidskamers. De organisatie pakt mobiliteitsvraagstukken structureel aan en heeft de ambitie in 2025 de CO2 uitstoot van het eigen wagenpark te verminderen met 50%. Daarnaast heeft Funeral Assist zich ten doel gesteld de kwaliteit, continuïteit, synergie en transparantie rondom uitvaarten te borgen en verbeteren.
 

Bekijk ook