Algemeen directeur Etos wordt nieuwe voorzitter VEDIS

Het bestuur van VEDIS heeft met ingang van 1 maart vanuit haar midden Jan-Derek Groenendaal, algemeen directeur van Etos, benoemd tot voorzitter van VEDIS Retail Platform. Hij volgt Peter Verveen op, die deze functie sinds 2010 heeft vervuld.

Jan-Derek Groenendaal maakt sinds 2016 deel uit van het bestuur van VEDIS Retail Platform. Groenendaal is reeds lang werkzaam in de retail. Eerder heeft hij verschillende functies vervuld bij onder andere ICI Paris XL, Kruidvat en Superdrug.

Afscheid

Op 1 juni zal Peter Verveen tijdens de VEDIS Algemene Ledenvergadering, terugtreden als bestuurslid van VEDIS. “Ik kijk met veel genoegen terug op mijn afgelopen jaren als VEDIS-voorzitter. Wij hebben mooie stappen kunnen zetten om VEDIS te actualiseren en beter uit te rusten voor de toekomst”, vertelt Peter Verveen.

“Zo hebben wij zwaargewichten als Jan-Derek Groenendaal (Etos), Julius Remarque (GrandVision Benelux), prof. Kitty Koelemeijer (Nyenrode Business Universiteit) en Frans van der Kraan (VIA Outlets Plc.) aan ons bestuur weten te binden. Ik wens Jan-Derek als nieuwe voorzitter en zijn team binnen VEDIS heel veel succes in de toekomst”, aldus Peter.

Vernieuwing

Als voorzitter, wil Jan-Derek vooral meer focus gaan leggen op de strategische koers van VEDIS. Innovatie in de retail heeft daarbij zijn speciale belangstelling.

“De vernieuwingen en innovaties volgen elkaar snel op in de retail. Door deze te duiden willen wij een bijdrage leveren aan de toekomstbestendigheid van onze achterban. Dit is een algemeen belang aangezien een gezonde winkelstraat alleen kan bestaan als alle individuele retailers hier succesvol zijn. Om deze rol, die al meer dan 50 jaar succesvol wordt ingevuld, goed te kunnen blijven vervullen dient VEDIS mee te gaan in deze ontwikkelingen. Ik wil een actieve bijdrage leveren aan het aanscherpen van de strategische koers van VEDIS om zo de rol die VEDIS speelt verder uit te bouwen”, aldus Jan-Derek Groenendaal.

Nieuwe secretaris

Eveneens is per 1 maart Julius Remarque  benoemd tot secretaris van VEDIS. Hij neemt deze functie over van Hans de Leeuw die deze taak combineerde met zijn penningmeesterschap van VEDIS. Julius Remarque is Business Development Director Grandvision Benelux en maakt sinds 2016 deel uit van het bestuur van VEDIS.

Bekijk ook