Een formule die past als goede lingerie

Als je twintig jaar zware dozen hebt lopen sjouwen in je Etos-drogisterij, wil je weleens wat anders. Jacqueline van der Lienden gooide op haar 54e het roer om en koos voor de lingeriebranche. Als franchisenemer van Livera in Tiel is ze helemaal op haar plek: “Ik vind het een uitdaging om iemand een goede bh aan te meten.” Het werk is een stuk lichter.

Jacqueline van der Lienden groeide op in een slagerij dus ondernemen in de detailhandel was voor haar heel gewoon. Ze ging op haar 15e bij Albert Heijn werken en er volgden nog vele winkels. Toen ze haar man leerde kennen, werd ze mede-eigenaar van zijn Etos-vestiging. Twintig jaar lang runden ze samen de winkel, tot 2012: in dat jaar verkochten ze de zaak. Jacqueline: “We hebben een tijdje om ons heen gekeken naar franchiseformules en Livera sprak mij erg aan. Je hebt er een heel persoonlijk contact met de mensen en dat vind ik het leukste van het ondernemerschap. Mensen helpen en adviseren - ik ben spontaan en open en stap makkelijk op mensen af. De formule is bovendien fysiek minder zwaar dan de drogisterij, daar loop je met zware dozen te sjouwen en dat breekt je aardig op als je wat ouder wordt.” 

Super

Jacqueline liep stage en werkte drie jaar in een Livera-zaak. “Die ondernemer heeft mij alles geleerd over hoe het eraan toe gaat in een lingeriezaak. Ik had wel altijd in mijn achterhoofd: ooit wil ik mijn eigen lingeriewinkel.” Op 30 september 2016 was het zover. Samen met haar man - die vooral achter de schermen werkt - opende ze de Livera-vestiging in Tiel. 

De formule past goed, vertelt ze. “Ik voel steeds meer die uitdaging om iedereen een goede bh aan te meten en mensen blij de winkel uit te zien gaan. Livera heeft een assortiment A-merken voor een brede doelgroep vanaf zo’n 35 jaar, mensen die kwaliteit en service waarderen.” Ze is blij met de goede ondersteuning vanuit Livera. “Er zijn vaak landelijke acties of extra acties voor ons, dat is hartstikke fijn, zo’n grote organisatie achter je. Alleen red je het niet meer.”
Haar toekomstplannen? “Ik wil dat iedereen in Tiel en omstreken weet dat ze bij mij terecht kunnen voor goede lingerie!”, aldus Jacqueline. 

Minibio

Naam: Jacqueline van der Lienden
Leeftijd: 55
Formule: Livera
Gestart als franchisenemer: 30 september 2016
Aantal medewerkers: 1 medewerker
Gezinssituatie: getrouwd, 1 zoon
Hiervoor werkzaam als: “Mijn man en ik hebben hiervoor 20 jaar een Etos gehad”
Hobby’s: “Breien, onze 3 Britse kortharigen en voetbal kijken (mijn zoon voetbalt)”