Drogisterijfamilie Verberne verruilde DA voor Etos

De ondernemersfamilie Verberne was in Noord-Holland vele jaren synoniem met drogisterijketen DA. Toen deze formule eind 2015 failliet ging was de weg direct vrij voor de geplande verhuizing naar het al langer lonkende Etos. “Nu is alles anders”, vertelt ondernemersechtpaar Pieter de Jong en Karin Verberne. 

Het gaat er in hun 4 nieuwe vestigingen strakker, professioneler en efficiënter aan toe dan ze gewend waren. Het assortiment is kleiner, de marges beter, de franchisefee hoger en de kosten lager. Het is ‘balanceren’, ‘aan alles wennen’. Soms missen ze de vrijheid van hun vorige formule. Maar het is het ook waard, benadrukken ze. De eerste zakelijke resultaten zijn zeer hoopgevend en waar voorheen franchisegever en franchisenemers vaak als blokken tegenover elkaar stonden, trekken beide partijen nu samen op. “We ervaren de kracht van een grote organisatie achter ons. De beslissingen zijn weloverwogen en duren lang, maar de uitrol daarna gaat heel snel.”
Lees het volledige artikel in het Franchise+ blad, nummer 1/2017, verschijningsdatum: 16 februari. Abonnement of gratis proefnummer aanvragen?

Bekijk ook