De 10 grootste horeca franchiseformules van Nederland

Horeca franchiseformules maken een groot deel uit van de franchisewereld van Nederland. Het is voor ondernemers een aantrekkelijke branche om in te stappen, omdat eten bij velen een speciaal plekje in het hart heeft. De top-10 van horeca franchiseformules ziet er als volgt uit:

 

Aantal franchisevestigingen

1. McDonald’s

238

2. Domino’s Pizza

310

3. Kentucky Fried Chicken

62

4. Hema

257

5. Burger King

54

6. New York Pizza

278

7. Franchise Friendly Concept (FFC) , Kwalitaria

136

8. La Cubanita / Heinde / Bregje 

53 / 9 / 25

9. Subway

212

10. De Beren

36

 

McDonald's

Internationaal wil McDonald's de beste quick-service restaurant ervaring leveren. Het beste zijn betekent constant de gasten een betere ervaring geven dan ze elders kunnen krijgen. Dat doen ze door de beste kwaliteit te leveren, de hoogste servicegraad te halen, de kraakhelderste restaurants te hebben en de gasten continue waar voor hun geld te bieden. Iedereen kent de happy meal van McDonald's wel. Dit geeft de naamsbekendheid van McDonald's al aan. Een McDonald's onderneming starten is topkwaliteit ondernemen. 

Domino's Pizza

Domino's Pizza Nederland is gebouwd op meer dan 50 jaar ervaring in de internationale Pizza bezorg branche. Ze mogen zich met trots marktleider in Nederland noemen, maar om dat te blijven, zijn ze continu bezig met het ontwikkelen en groeien van de business.

Kentucky Fried Chicken

Kentucky Fried Chicken Nederland, waaraan vanaf 2000 in Nederland is gewerkt, staat als een huis en de strategische visie voor ontwikkeling en marketing is uitgewerkt. Kentucky Fried Chicken serveert wereldwijd per jaar meer dan 12 miljoen gasten in meer dan 24.000 restaurants dagelijks vers bereide kipgerechten. KFC was in 2020 wereldwijd goed voor $ 5.7 Miljard omzet.

Hema

HEMA heeft meer dan 700 winkels in 7 landen, 17.000 medewerkers en circa 32.000 eigentijds producten en diensten. HEMA is van oorsprong een Hollands bedrijf opgericht door Leo Meyer en Arthur Isaac. Zij wilden een warenhuis voor 'gewone' mensen. Alle producten worden door HEMA zelf ontwikkeld en verkocht.

Burger King

Nederland is een belangrijke groeimarkt voor Burger King. Burger King heeft een relatieve hoge investering. Zonder deze financiële middelen zijn er geen mogelijkheden franchisenemer te worden bij de keten.

New York Pizza

New York Pizza is een begrip in de Nederlandse fastfood sector. Al sinds de start in 1993 zijn zij innovatief, vooruitstrevend en ambitieus! Ooit als eerste begonnen met slice-vestigingen in de drukke winkelstraten, later groot geworden met hun delivery en take-away concept. De komende jaren groeien zij met nog eens 80(!) locaties. Sluit jij je ook aan bij hun geweldige netwerk van ondernemers? 

FFC, Kwalitaria

Op meer dan 135 locaties genieten gasten dagelijks van (h)eerlijke producten van Hollandse bodem. Écht lekker eten met aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid; daar staan ze voor. Zo maken ze bijvoorbeeld burgers van duurzaam Hollands MRIJ-rundvlees, beleggen ze de burgers met de beste toppings en serveren ze dat op een biologisch broodje. Wil jij ook het beste uit jezelf en jouw onderneming halen? Dan zit je bij Kwalitaria gebakken!

La Cubanita

Join de La Cubanita Family! La Cubanita is na meer dan 20 jaar een begrip in Nederland te noemen en heeft inmiddels ruim 50 franchisevestigingen op de teller staan. Maar ze zijn nog lang niet uitgegroeid en hebben grootse ambities! Help jij ze mee deze te verwezenlijken? 

Heinde

Met 9 succesvolle vestigingen in Nederland hebben ze de smaak letterlijk en figuurlijk te pakken. Nu is het dé tijd om flink te groeien! Met minimale eigen middelen (vanaf €10.000) is het al mogelijk om jouw eigen vestiging te starten… Dus ga jij samen van Heinde een landelijk succes maken? Ontdek hieronder hoe je dat kan realiseren!

Proeflokaal Bregje

Al bijna 10 jaar is Proeflokaal Bregje een restaurant waar vrienden en families voor een vriendelijke prijs heerlijk kunnen dineren in een gezellige sfeer. Met 25 vestingen zijn ze op veel plekken aanwezig.

Subway

Het SUBWAY® merk is wereldwijd bekend en heeft een grote fanbase. Op zowel nationale als internationale ranglijsten scoort het merk hoog op meerdere vlakken. Consumenten weten waar het merk voor staat en zijn bekend met de hoge kwaliteit. De gast kan zijn Sub of salade helemaal aanpassen naar eigen smaak; groot of klein, pittig en low-fat, vlees, vis of vegetarisch; met de grote keuze aan ingrediënten zijn de mogelijkheden eindeloos.

De Beren

Voor het ontstaan van De Beren gaan we terug in de tijd. Wat in 1984 begon met een eetcafé aan de Noordsingel in Rotterdam is uitgegroeid tot een succesvolle horecaformule. Bij De Beren restaurants kunnen gasten genieten van een lekkere lunch of een gezellig diner. De Beren verzorgt ook zowel zakelijke als particuliere catering.

De horecabedrijven in deze lijst zijn franchiseformules die op onze website vermeld staan. Wil jij je verder oriënteren binnen de Food & Horeca branche? Meer te weten te komen over de verschillende restaurantketens die op zoek zijn naar franchisenemers? De knop hieronder stuurt je naar alle franchiseformules die actief zijn in de Food & Horeca branche.