La Cubanita

  Join de La Cubanita Family! La Cubanita is na meer dan 20 jaar een begrip in Nederland te noemen en heeft inmiddels ruim 50 franchisevestigingen op de teller staan. Maar we zijn nog lang niet uitgegroeid en hebben grootse ambities! Help jij ons mee deze te verwezenlijken? 

  Franchiseformule met grootse ambities

  Bij La Cubanita komen gasten die zich volledig willen onderdompelen in de Cubaanse sfeer van het restaurant en onbeperkt willen genieten van Mediterrane en Caribisch (geïnspireerde) tapas voor een vaste prijs. Sociale levensgenieters, noemen we ze ook wel. Van zondag tot en met donderdag betaald onze gast €22,50 en op vrijdag en zaterdag €27,50. Natuurlijk mogen onze cocktails hier niet bij ontbreken! Deze zijn zeer vriendelijk geprijsd, dus een echte must om een avond La Cubanita compleet te maken. Het mooie aan tapas eten is dat je deze gemakkelijk kunt delen met je tafelpartners. Verwacht bij ons dus geen stijf diner, maar tafels met vriendinnen/vriendengroepen, met veel gelach en geproost, waarbij de (virgin) cocktails en sangria rijkelijk vloeien en het altijd gezellig is. Dit alles begeleid door vrolijke salsaklanken. Niet voor niets is ons motto: La vida es un carnaval!

  Waarom franchisen bij La Cubanita 

  Als franchisenemer bij La Cubanita ben je eigenaar van jouw eigen restaurant en draag je ons concept in al haar facetten uit. Gezien La Cubanita zich in ruim 20 jaar tijd als franchiseformule heeft bewezen, brengt dit voor jou vele voordelen met zich mee:

  • La Cubanita maakt onderdeel uit van Club Culinair, een restaurantgroep die bekend staat om o.a. de volgende merken; Proeflokaal Bregje, Heinde & Ver en Rozey. Partnership, ervaring en kennis zijn dus ruimschoots in huis!
  • Je maakt gebruik van onze eigen groothandel, waardoor je kunt meeprofiteren van gunstige inkoopprijzen.
  • Onze formule blijft zich continu ontwikkelen, hierdoor blijven we goed in beeld bij onze bestaande gasten, maar worden we zeker ook ontdekt door nieuwe gasten.

  Deze combinatie zorgt ervoor dat jij alle ruimte hebt om je te focussen op het runnen van jouw restaurant. Nog een laatste voordeel is dat wij slechts 3% franchisefee rekenen en een marketingbijdrage van €500 + 0,5% van de omzet voor alle landelijke promotie.

  De lijnen binnen onze organisatie zijn kort en persoonlijk waardoor jij de begeleiding krijgt die bij jou past. 

  Onze ideale franchisenemer

  Wij zijn op zoek naar ondernemers die met ons mee willen groeien. Ondernemers met passie voor lekker eten en drinken, met gevoel voor gastvrijheid, welke niet vies zijn van hard werken, die stressbestendig zijn én die kunnen sturen op cijfers. Kortom, ondernemers die full-focus bezig zijn met hun restaurant en het uitdragen van onze formule. Het bouwen en behouden van een gemotiveerd team is daarin één van de belangrijkste taken.

  Meer weten?

  Denk jij nu, hier wil ik nog veel meer van weten? Klik dan op onderstaande button en laat jouw gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op!

  Over La Cubanita Franchise

  Una bonita historia

  In 2001 startte Roland Hogenelst met zijn toenmalig compagnon Serge Borsboom het eerste La Cubanita filiaal in Gouda. Dit bleek een groot succes en in 2005 is gekozen voor de oprichting van La Cubanita Franchise BV, met als doel een succesvolle franchiseformule neer te zetten. 

  Hogenelst is tevens de man achter Club Culinair, de horecagroep waar restaurantformules als Proeflokaal Bregje, Heinde & Ver en Rozey onder vallen. Club Culinair heeft op dit moment ruim 90 restaurantvestigingen verdeeld over alle formules.

  • In 2014 is Proeflokaal Bregje opgezet, met op dit moment 25 vestigingen.
  • In 2017 werd een start gemaakt met Heinde & Ver, een all-in concept, welke inmiddels 10 vestigingen heeft.
  • En in 2019 werd de eerste vestiging van Rozey geopend, een vega & vegan concept, met nu 3 vestigingen op de teller. 

  Tot het concern van Hogenelst behoort ook Horeca Groothandel Waddinxveen BV.  Van hieruit worden alle franchisevestigingen 7 dagen per week beleverd zodat niet alleen een constante kwaliteit kan worden bereikt, maar ook inkoopvoordelen kunnen worden gerealiseerd. Sinds 2016 is Hogenelst de enige aandeelhouder en directeur van Club Culinair.

  La Cubanita is inmiddels uitgegroeid tot een internationale restaurantformule, gevestigd op meer dan 50 locaties in Nederland en met een eerste vestiging in Spanje. Al deze vestigingen worden gerund door franchisenemers. 

  La vida es un carnaval!

  Ieder etentje is een feestje bij La Cubanita. Je kunt er onbeperkt genieten van de lekkerste tapas, spannende cocktails en zwoele salsamuziek. In een unieke Cubaanse omgeving kun je genieten van de mooie dingen des levens. Het motto is niet voor niets: La vida es un carnaval!

  La Cubanita staat voor:
  - Een ongedwongen Cubaanse sfeer; geen stijf diner, maar gezellig met elkaar een vorkje prikken en genieten van onze cocktails of sangria.
  - Een grote keuze aan diverse tapas; klassieke en verrassende tapas uit Mediterrane en Caribische streken. Er is voor ieder wat wils.
  - En vaste prijzen; wij hebben geen verrassingen. Onze gast weet vooraf waar hij of zij aan toe is.

  Op naar de toekomst!

  La Cubanita heeft zich bewezen als succesvol en sterke restaurantformule. Door de combinatie van een uniek restaurantconcept, een sterke overkoepelende organisatie, persoonlijke franchisegever met korte lijnen, een eigen groothandel én de samenwerking met jonge, gepassioneerde franchisenemers streeft La Cubanita er naar om uit te groeien tot de grootste restaurantketen van Nederland en op internationaal vlak verder te expanderen.

  Geïnteresseerd in deze formule?
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Direct informatie aanvragen

  Kerncijfers

  Franchise sinds
  2005
  Aantal vestigingen
  53
  Waarvan franchise
  53
  Entreegeld
  €5.000
  Franchise fee
  3%
  Andere vergoedingen
  €500 + 0.5% behaalde omzet als marketing vergoeding en Trainingsfee van €7500
  Gemiddelde omzet

  €820.000

  Totale investering
  €350.000
  Benodigd eigen vermogen
  €10.000
  NFV lid
  Ja