Nummer 4 - 2017

  

Papa John’s zet in op kwaliteit

Coverstory

Pizzaformule Papa John’s heeft de Nederlandse markt betreden. De start is veelbelovend, met negen vestigingen in de...

‘Omzet is niet het allerbelangrijkste, gasten moeten het leuk vinden bij TGI’

Interview

Wekelijks, zo niet dagelijks is Van der Velde bezig met de opening van de eerste vestiging van het casual dining...

Fastservice-formule WOK& gelanceerd volgens de nieuwe franchisewetgeving

Uitgelicht

Mie Like Franchise B.V. heeft de nieuwe Aziatische fastservice-formule WOK& gelanceerd. Het franchiseconcept is...

Zomer komkommertijd? Niet voor franchisegevers en hun franchiseorganisaties

Juridisch

Het zal u ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat een van de laatste daden van minister Kamp het introduceren van het...

Monkey Town gaat de grens over

Interview

In Nederland heeft Monkey Town inmiddels een landelijke dekking met haar indoor speelparadijzen. Daarom wordt de...

‘Alles draait om het creëren van een topteam’

Franchisenemersportret

Jong, energiek, een mensen-mensenmanager; Josje Slingerland is het allemaal. Ze heeft deze maand haar tweede...

Full service advocatenkantoor richt Franchisedesk op

Algemeen

Als franchisegever en franchisenemer kun je te maken krijgen met zoveel verschillende rechtsgebieden dat je al gauw...

McDonald's Delft Noord automatiseert de geldverwerking

Algemeen

McDonald’s-franchisenemer Edwin Ooms heeft voor het opmaken, tellen en afstorten van de kassalades gekozen voor de...

De Beren vaart wel bij buitenreclame

Uitgelicht

Sinds 2012 zet restaurant- en bezorgformule De Beren buitenreclame in van Event Support Holland. De borden langs...

Trends en ontwikkelingen bij foodformules

Reportage

Hoe gaan formules om met zaken als bezorgservices, automatisering, klantdata, app’s en aandacht voor gezonde...

Binnen 36 uur was het benodigde bedrag bereikt

Uitgelicht

Werner van Damme heeft samen met zijn partner Jorden Kolditz dankzij crowdfunding de Délifrance-vestiging in...

Zo fris als een hoentje

Interview

Kip: we eten het steeds vaker in Nederland. Tel daarbij op de trend van ready-to-eat en je snapt waarom de formule...

Over chocola & de liefde

Franchisenemersportret

“Je ruikt, ziet en proeft chocola, een bezoek is echt een uitstapje.” Tesse Bogers is sinds haar kennismaking met...

‘Innovatie begint met wrijving’

NFV

E-commerce is in de franchisesector een toenemend onderwerp van gesprek. Niet alleen op het hoofdkantoor, waar de...

Kwalitaria, natuurlijk de lekkerste!

Algemeen

Goede producten, een gevarieerd aanbod, gezellige inrichting en verrassende consumer journey; Kwalitaria 4.0 is...

‘What you see is what you get’

Franchisenemersportret

Johan van Es is sinds 2005 franchisenemer van de Deense keukenformule Kvik. Hij roemt de transparantie en de no...

Groeien in de boutique fitness 

Franchisenemersportret

Tijdens haar zwangerschap hoorde Ilse van de Steege een enthousiast verhaal over sporten in warmtecabines. Op...

Vakblad

Tweemaal per jaar verschijnt het vakblad Franchise+ waarin de vele kanten van franchising worden belicht.