Fastservice-formule WOK& gelanceerd volgens de nieuwe franchisewetgeving

Mie Like Franchise B.V. heeft de nieuwe Aziatische fastservice-formule WOK& gelanceerd. Het franchiseconcept is gebaseerd op natuurlijke Aziatische producten met eerlijkheid, bevlogenheid en maatschappelijke betrokkenheid als kernwaarden. Verder werkt WOK& als één van de eerste in Nederland volgens de nieuwste eisen uit de voorgenomen franchisewetgeving.

Oprichters Wim Markwat en Boris van Leeuwen combineren de snelheid van fastservice met de behoefte van jongeren aan gezonde fastfood. Binnen twee minuten bereidt het team van de WOK& stores een smaakvolle en verantwoorde maaltijd voor de ogen van de klant. Bij deze maaltijden ligt de focus op het zoveel mogelijk voldoen aan de duurzaamheidsnorm, het vermijden van onnatuurlijke e-nummers en het beperken van suikers en zout. Het principe van fastservice blijft daarbij voorop staan. De combinatie tussen gezonde voeding en een snelle service, past dus perfect binnen the way of life van WOK&. Het assortiment bestaat uit een 25-tal componenten waarbij wokgerechten met noodles, rijst en salades te bereiden zijn in combinatie met vis, vlees, vegetarisch en veel gezonde groenten.

Deze maand heeft de officiële lancering van de nieuwe formule plaatsgevonden door middel van een interessante presentatie aan potentiële franchisenemers, pers, partners en leveranciers. De eerste WOK& stores openen onder andere in Rotterdam en Nijmegen. Bovendien hebben talloze geïnteresseerde franchisenemers zich al gemeld en er zijn verschillende, potentiële locaties in beeld. 

& in de naam 

Het & in de naam WOK& wijst op de toegevoegde waarde van de franchiseformule. Naast de eerlijkheid over het natural Aziatische food, is maatschappelijke betrokkenheid voor WOK& een essentieel onderdeel. Het volledige team van een store zal in de lokale omgeving maatschappelijke betrokkenheid tonen door verschillende activiteiten te ondernemen met het team. Boris van Leeuwen: “Dit is een vernieuwende en actieve manier om jonge studenten niet alleen een bijbaantje te bieden, maar ook actief bij de maatschappij en haar dagelijkse problemen te betrekken.” Bovendien is voor het gehele team van een WOK& store totale bevlogenheid een must. Daarom worden alle franchisenemers en medewerkers periodiek getraind in communicatie- en sales vaardigheden.

Franchisewetgeving

De vernieuwende wijze van ondersteuning waarop Mie Like Franchise B.V. met franchisenemers omgaat, is een grote stap vooruit. De nieuwe franchiseformule WOK& voldoet namelijk aan de meest recente eisen van de voorgestelde franchisewetgeving. Boris van Leeuwen: “Als franchisegever zijn we ons bewust van onze zorgplicht. We onderschrijven een evenwichtige relatie en eerlijke communicatie. Het franchisemodel zien we als een partnerschap in plaats van een groeimodel. Op een dergelijke manier samenwerken maakt iedereen sterker.”

Bij het opstellen van het franchisemodel van WOK& is nauw samengewerkt met Ludwig & Van Dam Advocaten in Rotterdam. Zij zijn gespecialiseerd in franchise en marktleider op dit gebied sinds 1996. Advocaat Maaike Munnik: “WOK& kiest er bewust voor om te werken langs de lijnen van de Nederlandse Franchise Code. Dat staat in feite haaks op de algemene opvatting onder diverse franchisegevers. WOK& is daarom echt aan te merken als een pionier op dit gebied.”

Voor meer informatie kunt u de website bekijken: http://wok-and.com/ of volgt u WOK& op facebook @WOKand of via #eatwithyourheart voor de laatste updates.
 

Franchise+ Franchiseplus
Redactie
Bekijk ook

Ludwig & Van Dam franchise advocaten is een geheel in franchise- en andere samenwerkingsverbanden gespecialiseerd advocatenkantoor en marktleider sinds 1996 in zijn soort in Nederland.