Leonidas

  "Een legende in de chocoladewereld''

  Word jij de nieuwe Leonidas ondernemer? Als je ooit hebt gedroomd van het runnen van je eigen chocolade-imperium, dan biedt Leonidas de uitgelezen kans.

  Met ongeveer 1300 verkooppunten in 40 verschillende landen en op vijf continenten is Leonidas meer dan een merk; het is een legende. Maar in deze groeiende legende is er nog steeds ruimte voor nieuwe hoofdstukken. Of je nu van plan bent om een speciaalzaak te openen of een shop-in-shop te starten, er zijn volop mogelijkheden beschikbaar.

  Nu de impact van de pandemie is afgenomen, is de focus voor Leonidas weer verschoven naar het uitbreiden van het aantal franchise locaties in Nederland. Er is aanzienlijk groeipotentieel in de Nederlandse markt en Leonidas is van plan om te profiteren van kansen voor uitbreiding in de komende jaren.

  De Nederlandse markt biedt groeimogelijkheden voor Leonidas om verschillende redenen. Allereerst is er momenteel een beperkte aanwezigheid van Leonidas speciaalzaken in Nederland, wat wijst op potentieel voor uitbreiding in de komende jaren. In vergelijking daarmee heeft België al 400 succesvolle Leonidas-winkels, wat het potentiële succes van het merk in naburige markten aantoont. Bovendien is de Nederlandse markt groter dan de huidige Belgische markt, wat wijst op aanzienlijke groeimogelijkheden en een groter marktaandeel. Met voldoende productiecapaciteit in hun fabriek in Anderlecht, heeft Leonidas de middelen en infrastructuur om meer winkels te openen, wat wijst op een schaalbare kans voor verdere uitbreiding.

  Wie zoekt Leonidas?

  Leonidas is op zoek naar gedreven ondernemers die meer willen dan alleen een bedrijf runnen; ze zoeken mensen die een passie hebben voor het creëren van een uitzonderlijke klantbeleving. De ideale kandidaat is iemand met een achtergrond in retail, een uitgesproken liefde voor chocolade en een hands-on mentaliteit. Als je iemand bent die zowel een team kan inspireren als kwaliteitsbewaking serieus neemt, dan zit je hier goed.

  Naast een ondernemersgeest en een sterk doorzettingsvermogen, speelt het menselijke aspect een grote rol. Gastvrijheid en een klantgerichte instelling zijn cruciaal in deze branche.

  Ondersteuning op maat

  Je bent niet alleen als je deel uitmaakt van de Leonidas-familie. Het bedrijf biedt een grondig opleidingsprogramma aan, dat je door alle fases van het ondernemerschap leidt. Bovendien kun je rekenen op marketing- en verkoopondersteuning van wereldklasse. Het bedrijf heeft meer dan 100 jaar ervaring in de branche en deze kennis wordt gedeeld binnen het netwerk van franchisenemers.

  Netwerkmogelijkheden en kennisdeling

  Als Leonidas-ondernemer profiteer je ook van het uitgebreide netwerk van professionals. Je kunt kennis en ervaring uitwisselen, niet alleen met het hoofdkantoor maar ook met andere ondernemers die onderdeel uitmaken van deze wereldwijde familie.

  Hoewel Leonidas je veel handvatten biedt, is het uiteindelijk aan jou om hiermee aan de slag te gaan. Je krijgt alle tools in handen om te slagen, maar het succes hangt af van jouw eigen inzet, creativiteit en leiderschap.

  Zet jij de volgende stap in je ondernemersavontuur?

  Als je voelt dat je klaar bent om deel uit te maken van dit legendarische chocoladeverhaal en als het profiel je aanspreekt, aarzel dan niet. Het is een mogelijkheid om je eigen hoofdstuk toe te voegen aan een eeuwenoud verhaal van succes en lekkernij.

  Neem nu de volgende stap in jouw ondernemersreis met Leonidas!

  Over Leonidas

  Sinds de oprichting in 1913, staat Leonidas voor een onweerstaanbaar begrip: betaalbare luxe in de vorm van Belgische chocolade. Leonidas Kestekides en zijn neef Basilio hebben het merk op de kaart gezet met een simpele maar krachtige visie – het produceren van pralines die voor iedereen toegankelijk zijn. Niet enkel voor speciale gelegenheden maar ook voor alledaagse momenten van genot. Deze 'momenten van geluk', zoals het bedrijf het zelf noemt, zijn de brandstof voor Leonidas' wereldwijde aanwezigheid. Het assortiment bestaat uit meer dan 100 soorten pralines, allemaal vervaardigd uit 100% pure cacaoboter. Er zijn momenteel 200 Leonidas-winkels actief in Nederland, waarvan het merendeel shop-in-shop locaties zijn.

  Geschiedenis

  De roots van het merk gaan terug naar 1910, toen Leonidas Kestekides zijn confiseriecreaties presenteerde op de Wereldtentoonstelling in Brussel en een bronzen medaille ontving. Vervolgens ging het merk internationaal, en nu is het in meer dan 1400 winkels wereldwijd verkrijgbaar. Interessant is het feit dat Basilio, de neef van Leonidas, in 1935 de revolutionaire stap nam om zijn etalage om te bouwen tot een 'guillotineraam' om klanten te kunnen bedienen, een handelsmerk dat Leonidas lang heeft behouden.

  Kwaliteit en Duurzaamheid

  Wat Leonidas onderscheidt, is de obsessieve focus op kwaliteit. Er is geen druppel palmolie in hun pralines te vinden. Het bedrijf zet zich ook in voor de duurzame cacao-industrie en draagt bij aan het verbeteren van de leef- en werkomstandigheden van cacaoproducenten en hun gezinnen. Deze inspanningen hebben Leonidas een plekje op de lijst van Hofleveranciers van België opgeleverd.

  Wereldwijde Merkbeleving

  Of je nu een Leonidas-winkel binnenloopt in Parijs, Londen, of Tokio, je zult altijd dezelfde merkervaring hebben. Deze uniforme stijl is zichtbaar in de koningsblauwe zakjes met het crèmekleurige logo, en in het interieur van de winkels zelf.

  Assortiment

  De kern van Leonidas blijft het traditionele assortiment van pralines. Daarnaast is er een 'specialiteiten'-assortiment dat bestaat uit ambachtelijke chocoladespecialiteiten. Het bedrijf biedt meer dan 120 verschillende chocoladeproducten aan, voldoend aan de wensen van iedere chocoladeliefhebber.

  Dus of het nu gaat om het vieren van grote levensmomenten of het genieten van kleine dagelijkse gelukjes, Leonidas zorgt ervoor dat iedereen toegang heeft tot een stukje chocoladegeluk. Met een rijke geschiedenis, focus op kwaliteit en duurzaamheid, en een breed scala aan concepten en producten, is het merk Leonidas een tijdloze verleider in de wereld van chocolade.

  Leonidas: Bij deze formule komen je passie voor chocola én voor verkopen samen

  Interview

  Luxe chocolade brengen naar iedereen: dat is de missie van Leonidas en dat al 110 jaar. Met de ambitieuze...

  ‘We behouden onze groeistrategie en trekken daarbovenop meer jongeren aan’

  Coverstory

  Leonidas is een begrip. In België, maar inmiddels ook in Nederland.

  ‘Leonidas focust op kwaliteit én groei’

  Algemeen

  Leonidas opende recent een vestiging in het eerste vijfsterren shoppingcentre van Nederland. Met de opening van...

  Een zwak voor Leonidas-chocolade

  Franchisenemersportret

  Linda van Aalen opende half november 2017 Lin’s Lounge & Chocolat Bar, een shop-in-shop-concept van Leonidas...

  Leonidas maakt sprong voorwaarts

  Reportage

  “Het aantal aanvragen van ondernemers en retailpartijen die met ons wil samenwerken is overweldigend”, zegt country...

  Combinatie Leonidas en noten is C’estbon

  Uitgelicht

  De eerste C’estbon XL-winkel is een feit. In Zeist heeft ondernemer Edwin Schreff zijn bestaande winkel (met ook...

  Bonbons Leonidas bij Kaldi Koffie & Thee

  Franchisenemersportret

  De bonbons van Leonidas liggen tegenwoordig in winkels van koffie- en theeformule Kaldi. Franchisenemer Gert Jan...

  Leonidas zet groeispurt in

  Uitgelicht

  Een nieuwe Nederlandse distributeur van chocolademerk Leonidas uit België heeft ambitieuze groeiplannen. Het...

  Leonidas zoekt en vindt de verbinding

  Uitgelicht

  Leonidas ruikt kansen in Nederland en focust op de uitbreiding van het fysieke winkelbestand. Daarnaast ziet de...

  Leonidas: Omzetstijging van 40% door nieuw concept

  Uitgelicht

  Noach Banket en Bonbons is een begrip in Amsterdam-Zuid. Mede ook dankzij de samenwerking die het...

  Meer eenheid, meer Leonidas

  Coverstory

  Leonidas wil vooruit. Samen met alle 200 vestigingen, als een eenheid. Het nieuwe winkelconcept Concept Chocolatier...

  Leonidas: nieuw shop-in-shop concept

  Uitgelicht

  Leonidas is gestart met het upgraden van zijn netwerk van verkooppunten. In juni lanceerde de bonbonproducent een...

  Leonidas in een nieuw jasje

  Uitgelicht

  In Amstelveen is een nieuwe winkel van Leonidas geopend. Deze locatie wordt gerund door de ondernemer Bruno Min. De...

  Leonidas: trouw aan de wortels

  Geschiedenis

  In de rubriek de geschiedenis van portretteert Franchise+ een in Nederland actieve formule die zijn bestaansrecht...

  Geïnteresseerd in deze formule?
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Direct informatie aanvragen

  Kerncijfers

  Franchise sinds
  1966
  Aantal vestigingen
  127
  Waarvan franchise
  122
  Entreegeld
  €0
  Franchise fee
  € 0
  Benodigd eigen vermogen
  €25.000