Jan-Piet Broersma nieuwe distributeur voor Leonidas in Nederland

De nieuwe distributeur van chocolademerk Leonidas uit België heeft ambitieuze groeiplannen. Het netwerk om ondernemers daarvoor te werven is in ieder geval aanwezig bij Jan-Piet Broersma en Ron Castelijns. De ‘omgekeerde kerstboomexpansie’ vindt plaats vanuit het hoge noorden. Met het bedrijf Chocoladen BV is het tweetal de 4e distributeur voor de Brusselse bonbonproducent in Nederland. 

Master-franchisenemer

Ze functioneren daarmee ook als master-franchisenemer voor ondernemers die een speciaalzaak of shop-in-shop van het merk willen starten. Die ondernemers worden opgeleid, begeleid en geadviseerd maar moeten zelf investeren in de voorgeschreven winkelinrichting van Leonidas. 

Ze opereren vanuit Leeuwarden, thuisbasis van Broersma. Vanuit dit door Leonidas onontgonnen gebied wordt het hele land bestreken, maakt Broersma duidelijk. Broersma heeft veel vertrouwen in het project. Want als eigenaar van franchise-community en adviesplatform FranchiseFormules.NL staat hij dicht bij het vuur. “We hebben 14.000 (kandidaat-)franchisenemers en formule-eigenaren in ons bestand en hopen zo deals te kunnen sluiten. We denken snel te kunnen groeien”, aldus Broersma.
Lees het volledige artikel in het vakblad Franchise+, verschijningsdatum: 15 december. Abonnement of gratis proefnummer aanvragen?
Op de foto vlnr: Ron Castelijn​​s en Jan-Piet Broersma

Bekijk ook