KVIK

  Kvik is een groeiend internationaal netwerk met meer dan 180 winkels in Europa en Azië. De afgelopen vijf jaar is Kvik gegroeid en we ervaren een grote stijging in het aantal bezoekers van onze winkels en de online afspraken.

  De Countrymanager Kvik Nederland licht toe: “Wereldwijd kende Kvik een heel goed jaar in 2021. De Nederlandse Kvik franchiseondernemers spanden de kroon met een boven gemiddelde omzetgroei. Deens design is ontzettend populair in Nederland en onze visie op transparantie en duidelijkheid sluit goed aan bij de Nederlandse consument. We hebben in 2022 verschillende nieuwe Kvik vestigingen geopend voor 2023 zetten wij deze groei door.”

  Kvik staat voor Deens design tegen een verrassend lage prijs. Kvik produceert en verkoopt al meer dan 40 jaar hedendaagse keukens, badkamers en garderobes via een franchisenetwerk van meer dan 180 winkels in Europa.

  Het tijdloze, eenvoudige en strakke design van de Deense meubels wordt erg gewaardeerd door onze klanten. Daarnaast worden voordelige prijzen gehanteerd, korte levertijden, oplossingen op maat en keuze uit drie soorten services. “Daarbij zijn wij transparant. Niet alleen qua prijzen maar ook in het zakendoen.” 

  Transparantie

  Die transparantie betekent ook dat afdingen in de winkel er voor de klanten niet bij is. Er zijn regelmatig acties en verder worden de prijzen gehanteerd zoals die per onderdeel in de winkel en op internet worden gecommuniceerd. Het zijn de huidige kenmerken van de formule waarmee oprichter Knud Boel Troelsen al in 1983 de traditionele werkwijze en vaste denkpatronen in de keukenbranche wilde doorbreken. Na een snelle groei in Denemarken volgde uitbreiding op basis van franchise in Zweden, Noorwegen en Finland. Vanaf 2003 werden de pijlen op Nederland en België gericht. 

  Die groei moet echter wel kwalitatief van aard zijn, benadrukt de countrymanager. “Het moet met de juiste partners gebeuren zodat we een goed fundament voor de toekomst hebben. We willen dat franchiseondernemers het goed bij Kvik hebben. Samen willen we groeien.”

  Winst maken is niet alleen een doel, maar ook een belofte die Kvik doet aan nieuwe franchiseondernemers. Die belofte is vorig jaar in ieder geval ruimschoots nagekomen. In 2022 waren de gemiddelde inkomsten voor een franchisenemer boven de € 200.000.

  Waarom is het concept aantrekkelijk voor franchisenemers?

  We zijn een uniek concept, opgericht om klanten een eenvoudige, transparante en snelle manier te bieden om hun dromen te realiseren. Als franchisenemer maak je deel uit van dit unieke concept. Samen laten we de dromen van klanten uitkomen en realiseren we keukens, badkamers en garderobes in Deens design. En altijd voor een verrassend lage prijs.

  Waarom juist nu starten bij uw franchiseformule?

  Kvik is een groeiend internationaal netwerk met meer dan 180 winkels in Europa en Azië. In de afgelopen 5 jaar is Kvik enorm gegroeid en we ervaren een stijging in het aantal bezoekers van onze winkels en het aantal afspraken in de winkel, bij mensen thuis en online-afspraken.   
  Er is veel vraag naar hoogwaardige Deense designkeukens. En dat voelen we in alle winkels van Kvik. We zijn dus van plan om uit te breiden met meer winkels en zijn daarvoor op zoek naar zelfstandige franchisenemers die een Kvik-winkel kunnen uitbaten.

  Wat voor soort ondernemers zoekt het concept?

  Je bent een sterke ondernemer die met klanten een band voor het leven wil opbouwen. Ervaring in de keukensector is een voordeel maar geen vereiste. Wat je wél graag moet willen doen, is verkopen, leiden, inspireren en managen. Het liefst heb je daar ook al ervaring mee. Het is belangrijk dat je een sterke persoonlijkheid en een goed inzicht in cijfers hebt. Je bent een open, ondernemende en leergierige persoon die nooit opgeeft. Jij ziet geen problemen, maar kansen. Je bent niet bang van verandering en omarmt uitdagingen. Je moet een team kunnen motiveren en naar succes leiden, jaar na jaar.

  Wat is het concept?

  Wij vinden dat het kopen van een keuken net zo fijn moet zijn als het leven dat je in die keuken leidt. Alle maaltijden die je kookt, de nachtelijke gesprekken met vrienden onder het genot van een glas wijn, het huiswerk dat de kinderen aan tafel maken, de kaartspelletjes die je speelt: de keuken is het centrum van je leven.

  En of je nu een keuken, badkamer of garderobe koopt, wij zijn je vertrouwde partner voor hoogwaardige, betaalbare Deense designproducten van duurzame materialen.
  Wij streven er altijd naar om uitstekende klantenservice te bieden, vanaf het moment dat je bij een van onze winkels binnenstapt, totdat je nieuwe keuken, badkamer of garderobe helemaal klaar voor gebruik is.

  Elk van onze keukens is ontworpen volgens de principes van Deens design: functioneel en mooi tegelijk. Over elk detail is zorgvuldig nagedacht, van geïntegreerde handgrepen tot gladde oppervlakken gemaakt van duurzame materialen. 
   

  Wat voor soort locatie/werkgebied zal een franchisenemer idealiter gaan zitten/krijgen?

  Nieuwe winkels:  Den Haag, Spijkenisse, Middelburg, Roermond, Arnhem, Amstelveen en Venlo.
  Andere gebieden: Randstad-regio en Zuid-Oost Brabant. 

  Wat zijn de voordelen voor een ondernemer om zich aan te sluiten?

  Als franchisenemer sta je er nooit alleen voor. Wij staan je bij elke stap bij. We vormen samen een team en maken elkaar beter. Vanuit het hoofdkantoor in Denemarken zullen we je ondersteunen met alles wat jij nodig hebt voor het winkelmanagement.
   

  Hoe onderscheidt het concept zich van de concurrentie

  Elk van onze keukens is ontworpen volgens de principes van Deens design: functioneel en mooi tegelijk. Over elk detail is zorgvuldig nagedacht, van geïntegreerde handgrepen tot gladde oppervlakken gemaakt van duurzame materialen. 
  We praten natuurlijk het liefst over Deens design, over duurzaamheid en over je project, maar laten we eerlijk zijn, je moet ook wat over de prijs weten. De prijs doet ertoe. Daarom praten we er elke dag over. En daarom doen wij het anders, om onze prijzen betaalbaar te houden. We zijn ook transparant, zodat je precies weet wat je voor je geld krijgt.

  Hoe ziet de opleiding eruit?

  •    Bij onze Kvik Academy, ons eigen trainingscentrum, kun je alles leren over het Kvik-concept, onze producten en hoe je keukens kunt verkopen.
  •    De training wordt deels op het hoofdkantoor in Vildbjerg gevolgd, en deels in een al gevestigde winkel.
  •    Wij zorgen de eerste 10-12 weken na opening van jouw winkel twee keer per week voor een retailadviseur. Deze service is uniek in de branche.

  Welke hulp krijgt de ondernemer bij de start?

  •    Wij leveren een volledige winkeloplossing.
  •    We zijn voortdurend bezig met de ontwikkeling van ons assortiment.
  •    Alles wordt gebouwd volgens de standaarden van onze hoofdwinkel in Vildbjerg.

  Welke hulp krijgt de ondernemer na de start?

  •    Het marketingteam in Denemarken verzorgt alle nationale marketingactiviteiten. Jij bent zelf verantwoordelijk voor de lokale marketing, maar jouw lokale marketingmanager zal je helpen om dit op de beste manier te plannen en uit te voeren.
  •    Wij zullen vanaf het begin nauw samenwerken, en staan klaar om je te adviseren wanneer je vragen hebt over de gang van zaken in de winkel en klantenondersteuning.
  •    Onze marketingafdeling verzorgt de sociale media voor alle landen.
  •    We gebruiken een centrale chat-functie op onze website om vragen van klanten te beantwoorden, en sturen leads naar jou door.
  •    Wij bieden een volledige oplossing voor de backoffice en administratie. We zorgen dus voor de financiën, leverings- en verkoopbeheer, technische ondersteuning, marketing en ondersteuning bij de bedrijfsvoering. Dit betekent dat jij al je tijd in de winkel kunt steken.

  Deense gezelligheid voert bij Kvik de boventoon

  Interview

  We zijn weer geopend, meldt een bord voor het raam van de showroom van Kvik in Wateringen.

  Geen twijfel bij Kvik-franchisenemer

  Interview

  Hoe het Kvik-ondernemer Joeri Grimberg lukt om een groeispurt te hebben tijdens de coronacrisis.  

  Met vereende krachten de coronacrisis te lijf

  Reportage

  De coronacrisis heeft impact. Maar het vereende krachten wordt die impact beteugeld, zo blijkt uit een rondgang...

  Kvik: Met vereende krachten de coronacrisis te lijf

  Reportage

  “Mijn eerste gedachte? Hoe gaan we dit aanvliegen”, vertelt Chris Passier, franchisenemer van Kvik Woerden...

  De ideale Kvik-franchisenemer

  Hij heeft een lange loopbaan in de keukenbranche achter de rug en begeleidde ook nog eens jarenlang franchisenemers...

  “We willen een bedrijf creëren waarin iedereen blij is”

  Franchisenemersportret

  Eenmaal geproefd van het ondernemerschap, ging Thijs Kaptein op zoek naar een formule die bij hem en zijn broer Lex...

  Ervaren Kvikker maakt vliegende start

  Algemeen

  Joeri Gimberg startte in mei dit jaar als franchisenemer voor de Deense keukenbouwer Kvik. Hij kwam met tien jaar...

  ‘What you see is what you get’

  Franchisenemersportret

  Johan van Es is sinds 2005 franchisenemer van de Deense keukenformule Kvik. Hij roemt de transparantie en de no...

  Kvik maakt enorme sprong

  Interview

  Als buitenbeentje in de markt voor woninginrichting is het Deense Kvik een flinke opmars aan het voorbereiden. Na...

  Geïnteresseerd in deze formule?
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Direct informatie aanvragen

  Kerncijfers

  Franchise sinds
  2003
  Aantal vestigingen
  30
  Waarvan franchise
  30
  Entreegeld
  €0
  Franchise fee
  6%
  Totale investering
  €325.000
  Benodigd eigen vermogen
  €50.000
  NFV lid
  Ja