KVIK

Kvik is een groeiend internationaal netwerk met meer dan 160 winkels in Europa en Azië. De afgelopen vijf jaar is Kvik gegroeid en we ervaren een grote stijging in het aantal bezoekers van onze winkels en de online afspraken.

De Country manager Kvik Nederland licht toe: “Wereldwijd kende Kvik een heel goed jaar in 2020. De Nederlandse Kvik franchise ondernemers spanden de kroon met een boven gemiddelde omzetgroei. Deens design is ontzettend populair in Nederland en onze visie op transparantie en duidelijkheid sluit goed aan bij de Nederlandse consument. We hebben in 2021 al verschillende nieuwe Kvik vestigingen geopend en zijn op weg naar een nieuw record.”

Kvik staat voor Deens design tegen een verrassend lage prijs. Kvik produceert en verkoopt al ruim 35 jaar hedendaagse keukens, badkamers en garderobes via een franchisenetwerk van meer dan 160 winkels in Europa.

Het tijdloze, eenvoudige en strakke design van de Deense meubels wordt erg gewaardeerd door onze klanten. Daarnaast worden voordelige prijzen gehanteerd, korte levertijden, oplossingen op maat en keuze uit drie soorten services. “Daarbij zijn wij transparant. Niet alleen qua prijzen maar ook in het zakendoen.” 

Transparantie

Die transparantie betekent ook dat afdingen in de winkel er voor de klanten niet bij is. Er zijn regelmatig acties en verder worden de prijzen gehanteerd zoals die per onderdeel in de winkel en op internet worden gecommuniceerd. Het zijn de huidige kenmerken van de formule waarmee oprichter Knud Boel Troelsen al in 1983 de traditionele werkwijze en vaste denkpatronen in de keukenbranche wilde doorbreken. Na een snelle groei in Denemarken volgde uitbreiding op basis van franchise in Zweden, Noorwegen en Finland. Vanaf 2003 werden de pijlen op Nederland en België gericht. 

Die groei moet echter wel kwalitatief van aard zijn, benadrukt hij. “Het moet met de juiste partners gebeuren zodat we een goed fundament voor de toekomst hebben. We willen dat franchise ondernemers het goed bij Kvik hebben. Samen willen we groeien.”

Winst maken is niet alleen een doel, maar ook een belofte die Kvik doet aan nieuwe franchise ondernemers. Die belofte is vorig jaar in ieder geval ruimschoots nagekomen. In 2020 waren de gemiddelde inkomsten voor een franchisenemer boven de € 200.000.

Meedoen met Kvik

Van ondernemers die zich willen aansluiten verwacht de country manager van Kvik Nederland ondernemingslust, het hebben van een lokaal netwerk, grote servicegerichtheid, commerciële insteek, sterk leiderschap en werklust. “Je bent het gezicht van Kvik en je eigen onderneming, waar je dagelijks het verschil wil  maken met je eigen team”. 

De totale investering bedraagt tussen de € 250.000 en € 275.000.

Wil jij deel uitmaken van de toekomst van Kvik? Neem dan snel contact op en vraag hier meer informatie aan

Geschiedenis van Kvik

Kvik werd in 1983 in het Deense Kibæk opgericht door Knud Boel Troelsen als reactie op de relatie die de bestaande keukenbranche onderhield met diens klanten. Lange levertijden, niet-transparante verkoopprocessen en veel te hoge prijzen.

Bij Kvik staan gezond verstand, diep respect voor onze klanten en niet in de laatste plaats veranderingsgezindheid centraal. Het doorbreken van vaste denkpatronen vormt de rode draad in onze activiteiten. Hierbij gaat het zowel om de manier waarop wij keukens verkopen als onze ideeën t.a.v. inrichting en functionaliteit.

De focus van Kvik

Waar je Kvik ook tegenkomt of wat wij ook samen doen, je moet altijd de rode draad opmerken, die afkomstig is van onze focuspunten in het leven en op de markt. Dat is onze hoeksteen.

Missie: Wij bieden keukens, badkamers en garderobes in Deens design tegen verrassend lage prijzen.

Visie: Iedereen heeft recht op een coole keuken. Wij willen er graag voor zorgen dat het kopen van een keuken net zo leuk is als het leven in die keukens.

Onze 6 regels waar we in geloven:

Kvik heeft enkele ideeën die tamelijk eenvoudig én belangrijk zijn. Wij hebben ze opgeschreven, zodat wij ze nooit zullen vergeten. En zodat jij begrijpt hoe belangrijk jij voor ons bent.

  1. Kvik Designzone: Een keuken kopen is iets heel anders dan een paar schoenen. Mocht hij toch niet bevallen, dan kun je hem niet even ruilen. Voor een zo optimaal mogelijke planning en inspiratie hebben wij de Kvik Designzone ontwikkeld die gevuld is met onze vriendelijke keukenexperts.
  2. Uitgekozen assortiment Deens design: Wij verkopen geen rare dingen die niemand wil hebben. We verkopen een zorgvuldig uitgekozen assortiment Deens design dat iedereen wil hebben. Op die manier maken wij het een stuk eenvoudiger om te kiezen, zonder jouw creativiteit in te perken.
  3. Huizen in verschillende groottes: De meeste keukens zien er in de woontijdschriften ruim uit, maar in het echt hebben huizen, net als mensen, allerlei verschillende afmetingen. Dankzij onze lokale werkplaatsen kunnen wij onze keukenoplossingen aan de meeste maten aanpassen.
  4. Serviceniveaus: Bij Kvik doen wij er alles aan om onze prijzen laag te houden; van het in platte pakketten aanleveren van onze keukens tot het aanbieden van 3 serviceniveaus van "Doe-het-zelf" tot "Doe-het-makkelijk". Sterker nog, wij zijn zo trots op onze prijzen, dat wij ze in een prijslijst publiceren. Bij Kvik hebben wij niks te verbergen, behalve jouw keukengerei natuurlijk.
  5. Snelle levering: Vind je het ook zo vervelend om te moeten wachten? Je hebt net een nieuwe keuken gekocht en dan wil je hem ook direct gebruiken. Wij heten niet voor niets Kvik. Veel van onze badkamers, garderobes en keukens kunnen wij binnen 2 weken leveren. Veel plezier!
  6. Iedereen heeft recht op een coole keuken: Tot slot: wij zijn ook maar gewoon mensen en soms doen wij iets fout. In dat geval lossen wij dat op aan de hand van onze heldere klantrechten, zodat wij onder alle omstandigheden aan jouw verwachtingen kunnen voldoen. 

Wij zeggen niet voor niets: "Iedereen heeft recht op een coole keuken".

Geen twijfel bij Kvik-franchisenemer

Interview

Hoe het Kvik-ondernemer Joeri Grimberg lukt om een groeispurt te hebben tijdens de coronacrisis.  

Met vereende krachten de coronacrisis te lijf

Reportage

De coronacrisis heeft impact. Maar het vereende krachten wordt die impact beteugeld, zo blijkt uit een rondgang...

Kvik: Met vereende krachten de coronacrisis te lijf

Reportage

“Mijn eerste gedachte? Hoe gaan we dit aanvliegen”, vertelt Chris Passier, franchisenemer van Kvik Woerden...

De ideale Kvik-franchisenemer

Hij heeft een lange loopbaan in de keukenbranche achter de rug en begeleidde ook nog eens jarenlang franchisenemers...

“We willen een bedrijf creëren waarin iedereen blij is”

Franchisenemersportret

Eenmaal geproefd van het ondernemerschap, ging Thijs Kaptein op zoek naar een formule die bij hem en zijn broer Lex...

Ervaren Kvikker maakt vliegende start

Algemeen

Joeri Gimberg startte in mei dit jaar als franchisenemer voor de Deense keukenbouwer Kvik. Hij kwam met tien jaar...

‘What you see is what you get’

Franchisenemersportret

Johan van Es is sinds 2005 franchisenemer van de Deense keukenformule Kvik. Hij roemt de transparantie en de no...

Kvik maakt enorme sprong

Interview

Als buitenbeentje in de markt voor woninginrichting is het Deense Kvik een flinke opmars aan het voorbereiden. Na...

Geïnteresseerd in deze formule?
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
2003
Aantal vestigingen
160
Waarvan franchise
160
Entreegeld
€ 5.000
Jaarlijkse fee
6% van de verkoop
Totale investering
€ 263
Eigen vermogen
€ 60.000