Bufkes

Bufkes is al meer dan 20 jaar een formule met als basisassortiment warm en koud belegde broodjes. Bij Bufkes staat het bourgondische en ambachtelijke thema centraal, bij zowel presentatie als inrichting. Bufkes als concept kent twee verschijningsvormen, namelijk de shop in shop en de Bufkes lunchroom. De shop in shop is altijd geïntegreerd in een bestaande zaak en richt zich met name op ‘to go’ gasten. De Bufkes lunchroom is een ontmoetingsplek met zitgelegenheid. Inmiddels zijn er 38 Bufkes-zaken door heel Nederland gevestigd.

Bufkes is gevestigd op de meest uiteenlopende plekken. Van een drukke winkelstraat in een stadscentrum tot een meubelboulevard of buurtwinkelcentrum. De locatie moet in ieder geval makkelijk bereikbaar zijn, zowel te voet, per fiets als met de auto. Bij voorkeur in een pand van 100 tot 150m², met voldoende raampartijen en de mogelijkheid voor een terras.

Het assortiment is geschikt voor ontbijt, lunch, warme maaltijd en zoet tussendoortje. Er wordt ook koffie, thee, verse vruchtensappen, smoothies, ijskoffies, versgebakken muffins, appeltaart, Luikse wafels en appelflappen aangeboden.

Als Bufkes franchisenemer ben je juridisch en economisch zelfstandig ondernemer. Met de franchiseformule werk je, als franchisenemer, intensief samen met de franchisegever. De exacte invulling van rechten en plichten van franchisegever en franchisenemer zijn vastgelegd in een franchiseovereenkomst. Bufkes stelt een compleet ondernemingsconcept ter beschikking met alle knowhow. Het is een hechte vorm van samenwerking waarbij de efficiënte taakverdeling en de uniforme werkwijze en uitstraling de basis vormen. Bufkes is aangesloten bij de Nederlandse Franchise Vereniging. Dit is de overkoepelende belangenorganisatie van franchisegevers en franchisenemers in Nederland. De Bufkes overeenkomst is goedgekeurd volgens de Europese richtlijnen.

Iedereen die een onderneming start moet investeren. De totale investering om een Bufkes zaak te beginnen is mede afhankelijk van de grootte van het pand en de bouwkundige staat. Bufkes beschikt over een financieringsarrangement bij een Nederlandse Bank. De voorwaarde hiervoor is een minimale eigen inbreng van 30% van het totaal te investeren bedrag.

Om gebruik te mogen maken van de naam Bufkes, onze expertise en ondersteuning, betaalt de franchisenemer een vergoeding. Eenmalig wordt een entree fee berekend van €15.000 (exclusief btw). Daarnaast hanteren wij een omzet fee van 3% over de gerealiseerde omzet en een marketingbijdrage van maximaal 2%, eveneens over de gerealiseerde omzet.

Bufkes: Communicatie tijdens de Corona-crisis

Er is nog een lange weg te gaan tot een eventuele heropening van de horeca. Van Melik Food Groep zal zo lang als...

‘In een goed huwelijk past geen dubbele agenda’

Uitgelicht

Een goed huwelijk met topondernemers; dat is wat Bufkes nastreeft. En dat is wat Bufkes realiseert, onder meer in...

Venlo, een goed bewaard geheim

Franchise and the city

Venlo heeft veel te bieden, maar dat moet nog meer overgebracht worden op de rest van Nederland, in Duitsland weten...

Franchise in... Eindhoven

Franchise and the city

Franchise+ gaat op pad in een stad en laat franchisenemers aan het woord. Over hun winkel, hun formule en over hun...

Geïnteresseerd in deze formule?
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
1996
Aantal vestigingen
39
Waarvan franchise
38
Entreegeld
€ 15.000
Jaarlijkse fee
3% omzet fee / 2% marketingfee
Totale investering
€ 175.000
Eigen vermogen
€ 50.000
NFV lid
Ja