Bedrijfsoverdracht Van Melik Food Groep

Jef van Melik heeft na ruim 45 jaar het door hem opgerichte bedrijf Van Melik Food Groep overgedragen aan zijn directie- en managementteam en 2 externe aandeelhouders.

Charles Sampers, Marcel Maas en Patrick Dreezens zullen als statutaire directie het bestuur vormen van Van Melik Food Groep. “Samen met Peter en Paul Krekels is met de overname de continuïteit gewaarborgd”, aldus Jef van Melik, die zelf als adviseur beschikbaar blijft.

Charles Sampers is ruim 25 jaar werkzaam voor Van Melik Food Groep en vanaf 2008 statutair directeur. Hij houdt zich voornamelijk bezig met algemene zaken en de franchiseformules.

Marcel Maas is sinds 2009 werkzaam binnen de groep en vanaf 2013 mede statutair directeur. Controller Patrick Dreezens is sinds 2013 werkzaam binnen Van Melik Food Groep en treedt toe tot de directie.

Peter Krekels en zijn zoon Paul nemen als aandeelhouders een belang in Van Melik Food Groep. 

Van Melik Food Groep is de moederorganisatie van de franchiseformules Slagerij Van Melik Du Chef (9 vestigingen in Zuid-Limburg) en Bufkes (36 vestigingen landelijk). 

Productiebedrijf Van Melik, Meester in Vleeswaren, Salades en Maaltijden behoort eveneens tot de groep. Momenteel worden de huidige productie- en kantoorfaciliteiten uitgebreid en verbouwd. Op de hoofdvestiging in het Zuid-Limburgse Hoensbroek werken bijna 50 medewerkers en binnen de totale franchiseorganisatie ruim 400.