Franchisenemersportret: Jeffrey Hofstede franchisenemer bij Bufkes

Even voorstellen….

“Ik ben Jeffrey Hofstede, 29 jaar en gepassioneerd horecamens. Samen met mijn vriendin Elke en hondje Knoet woon ik in Venlo. In 2021 heb ik de stap gezet om te gaan ondernemen en ben ik franchisenemer geworden bij Bufkes. De lunchroom aan de Kerkstraat in Horst die we met zijn allen hebben gerealiseerd is iets waar ik enorm trots op ben. “

Jeffrey Hofstede

Waarom heb je voor Bufkes gekozen?

“Mijn schoonouders zijn één van de eigenaren van het pand waarin wij nu gevestigd zitten. Zij kwamen in 2020 in contact met Bufkes. De franchiseformule zocht een nieuw vestigingspunt voor hun vestiging in Horst. Als Limburger kende ik Bufkes natuurlijk al maar ik had er nog nooit over nagedacht om binnen een formule te ondernemen. Mijn schoonvader heeft me geïntroduceerd en zo is het balletje gaan rollen. “

Periode van voorbereiding

“Het pand is dus van de familie van mijn vriendin, en de meeste familieleden zijn erg handig in de bouw. We hebben dan ook het overgrote deel van de verbouwing helemaal zelf uitgevoerd. Enkele specialistische werkzaamheden zoals interieurbouw, keukenbouw of stucwerk hebben we uitbesteed. Door veel zelf te doen, hebben we de totale investering iets kunnen drukken en zijn we ook nog extra trots op het resultaat.

De interieurbouwer en keukenleverancier werden ons aangedragen door de formule. Het overleg onderling verliep vrij vlot waardoor snel duidelijk was hoe de werkzaamheden verdeeld zouden worden. De formule ondersteunde op de achtergrond met voorbereiden van vergunningsaanvragen, offertes voor o.a. koffieapparatuur en natuurlijk ook training. 
Toen het moment van opening daar eindelijk was, hebben 2 formulemanagers 1,5 week fulltime bij mij in de zaak gewerkt. Dat gaf mij wel zelfvertrouwen.“

Bufkes

Hoe gaat het nu?

Het is hard werken! Zelfs met de 3 medewerkers die ik vast in dienst heb en een flexibele schil daaromheen. Ondanks de ondersteuning vanuit de formule, komt er komt in het begin veel op je af en leer in je heel veel in korte tijd. Met de formulemanagers heb ik veel contact en ik kan met veel vragen bij hen terecht. In de beginperiode hebben we regelmatig bij mij in de zaak de voortgang en hoe we er financieel voor stonden besproken. Ook de medewerkers op het hoofdkantoor zijn goed te bereiken en denken mee.”

Toekomst

“We zijn nu een half jaar open. Je ziet al veel vaste gasten minimaal 1 keer per week terugkomen. Het komende halfjaar wil ik gebruiken om de basis van mijn bedrijf nóg steviger te maken. Daarna staat op de planning om het bezorgen van lunches bij bedrijven en particulieren verder uit bouwen.”

Tip voor nieuwe franchisenemers

“Grijp je kans! Ondernemen is hard werken maar geeft enorm veel voldoening.”