De zomerborrel!

Van de week werd ik gebeld door een oude vriendin. Ze zit al jaren bij dezelfde onderneming. Ze heeft het daar prima naar haar zin, maar afgelopen week was er wat gebeurd waar ze zwaar van onder de indruk was. 

Het verhaal van Ellen:

Eindelijk. Lang op moeten wachten en dan breekt eindelijk de week aan dat ik het mag organiseren. De zomerborrel. Voor dit jaar heb ik een leuke avond bedacht, lekker eten en een lekker drankje in een supergave trendy omgeving. Er is hard gewerkt dus mijn budget kan niet op.

Super, weet je, de zon staat al weken aan de hemel dus laten we naar het strand gaan! Hoe gaaf is dat voor iedereen. Heerlijk aan het strand, leuke BBQ en heerlijke coctails. Wijn en bier zijn niet meer van deze tijd. Nee, we gaan aan de gin-tonic, white lady, mojito en tequila sunrise. Alles is geregeld, alles staat klaar, iedereen komt. Ik ben helemaal gelukkig. Wel spannend. Hoe vinden ze het? Zou iedereen komen, zullen ze het naar hun zin hebben?

Langzaam komt iedereen binnen. Wat zien mensen er soms anders uit, geen strak pak, maar een spijkerbroek met een leuke polo. De dames hebben hun best gedaan. Mooie jurken, haar mooi gestyled, kortom klaar voor een feestje.

Sfeer is goed. Iedereen staat te lachen, te stralen en te praten. Heerlijk ontspannen.

Na een anderhalf uur zie ik dat een aantal mensen zich iets te goed doen aan de cocktails. Ik zie wat collega’s afhaken. Ze kijken wat vreemd naar de collega’s die duidelijk teveel hebben gedronken. Wat nu? We hebben geen afspraken gemaakt. Iedereen mag drinken en eten wat hij/zij wil. Ik kan nu toch niet zeggen dat ze moeten stoppen met drinken. Dan krijg ik straks de wind van voren dat ik hun moeder niet ben.

De sfeer is anders dan in het begin. Mensen voelen zich vrijer. 

Het einde nadert. Ik kan niet zeggen dat ik blij ben. Gelukkig; iedereen naar huis. Ja dat wel, vraag is wel hoe? Gaan die mensen echt zelf rijden? Ja, mensen stappen echt in de auto en rijden weg! En dan vraag ik me af? Als er wat gebeurt, een ongeluk, iemand voor maanden zijn rijbewijs kwijt of iemand met zijn auto tegen de boom. 

Wie is er verantwoordelijk als je na een vrijdagmiddagborrel of zomerborrel iets overkomt? Werkgever? Of de werknemer?

Marieke Niekerk
Tophills

Marieke Niekerk van Tophills
Stel je vraag aan Marieke Niekerk