Nummer 6 - 2015

De nieuwe koers van Bakker Bart

Coverstory

Het aantreden van een nieuwe algemeen directeur heeft voor Bakker Bart een nieuw tijdperk ingeluid. Met het vizier...

Kaldi gaat terug naar de basis, niet meer van alles wat

Uitgelicht

De counter is een werkbank geworden en de winkel is niet meer een uitstalplaats, maar een opslagplaats en...

Frietfiets en Frietwinkel: dagverse biologische frieten

Algemeen

Siem van Bruggen en Roderick Heijning zijn de bedenkers van de hard franchiseformules Frietfiets en Frietwinkel. In...

Marktontwikkelingen in foodfranchise

Uitgelicht

Voorzichtig optimisme is op zijn plek wat betreft de foodbranche in Nederland. Groeicijfers dienen zich weer aan...

KFC Nederland vindt draai

Uitgelicht

Sinds KFC in 2012 een zelfstandige business unit in Nederland opzette, groeit de formule hard in alle opzichten...

Markthal: een groot monster dat moeilijk te beteugelen is

Reportage

Geen tijd om stil te zitten, wie de klant in de Rotterdamse Markthal wil vangen moet actief zijn. De...

Hoe blijft u als foodretailer toekomstbestendig?

Uitgelicht

Nieuwe concurrenten, fysiek en online, met nieuwe verdienmodellen leggen de traditionele foodretailers steeds meer...

NLVvM: maaltijdbezorgers bundelen kennis en kracht

Uitgelicht

De bezorging van eten is groeiende in een wereld waar het gemak een steeds belangrijker plek inneemt in de levens...

Eerste pilotstore voor Délifrance

Uitgelicht

Aan de rijksweg A13 heeft Delifrance Nederland een restaurant en corner geopend in compleet nieuwe stijl. De...

Van food naar sport (én food)

Franchisenemersportret

De restaurants van hun respectievelijke ouders tekenden de jeugd van Ka Kit Law en Wai Yip Pang. Het lag dan ook...

Minder vlees, meer plantaardig voedsel, als het maar lékker is!

Uitgelicht

Van snackketen tot hippe maaltijdbezorger, elke formule in de food heeft te maken met de grote trend: bewuster en...

Juffrouw Tok bracht Nederland aan de kip piri-piri

Uitgelicht

De formule Juffrouw Tok bestaat twintig jaar. Het idee voor de kiprestaurants deden de zusjes Verheij op tijdens...

Pulzzz: Beautyondernemer bij toeval

Franchisenemersportret

Toen Nicole Signer in 2012 min of meer bij toeval in contact kwam met de ontharingsformule Pulzzz, ontdekte ze een...

NFV beweegt: structuur volgt de strategie

NFV

Het jaar 2015 gaat voor de franchisesector de boeken in als het jaar waarin de aanzet is gegeven voor een...

NFV: Mediation: alternatief om geschillen zonder rechter op te lossen

NFV

Bemiddeling, ofwel mediation wordt steeds vaker ingezet bij conflicten tussen franchisegever en franchisenemer...

Vakblad

Vijfmaal per jaar verschijnt het vakblad Franchise+ waarin de vele kanten van franchising worden belicht.