Pulzzz: Beautyondernemer bij toeval

Toen Nicole Signer in 2012 min of meer bij toeval in contact kwam met de ontharingsformule Pulzzz, ontdekte ze een kant van zichzelf die ze nog niet kende: ze bleek het heel leuk te vinden om met schoonheid bezig te zijn.

Het ondernemerschap staat echter voorop. Niet alleen in haar eigen salon; als accountmanager en trainer voor het hoofdkantoor deelt ze graag haar kennis met de andere franchisenemers.

Op dinsdag, donderdag en vrijdag werkt Nicole Signer op het Pulzzz-hoofdkantoor. Op maandag, woensdagochtend, dinsdag- en donderdagavond staat ze in de salon. “Een leuke combinatie”, vindt ze. “Het sluit mooi op elkaar aan. Je deelt je eigen ervaringen met collega’s en wat is er mooier dan je enthousiasme overbrengen en mensen meekrijgen?” Ondernemend was Nicole altijd al, als telg uit een ondernemersfamilie. “Mijn vader en mijn oom zijn altijd zelfstandig geweest. Ik heb veel baantjes gehad maar uiteindelijk ook tien jaar lang in het familiebedrijf gewerkt.” Nicole deed van alles in het service- en onderhoudsbedrijf voor golftrolleys. Van administratie tot reparatie. In de tijd dat het familiebedrijf wat minder draaide, zocht ze iets om voor zichzelf te beginnen. Toen kwam Pulzzz op haar pad. Toevallig eigenlijk, vertelt ze. “Een van de mensen in de organisatie is een vriend van mijn vader.”

Focus

De formule Pulzzz, gespecialiseerd in IPL-ontharen, startte in november 2011 en een paar maanden later begon Nicole haar eigen vestiging. Van tevoren had ze niet gedacht dat ze in de schoonheidsbranche terecht zou komen. “Ik wil er wel verzorgd uitzien maar ik ben nooit erg met beauty bezig geweest. Ik vind het wel heel leuk om die andere kant van mezelf te ontdekken. Daarvoor zat ik met mijn handen in de smeer tijdens de reparaties, nu doe ik totaal iets anders. Ik ben een mensenmens, ik houd van sociaal contact. Dat straal je uit en krijg je ook weer terug.” Aandachtspunt voor Nicole is de focus. “Om je agenda vol te houden, moet je jezelf blijven prikkelen om steeds weer nieuwe klanten te werven. Mensen zijn op een gegeven moment uitbehandeld. Je kunt nooit denken ‘Het gaat goed en dat zal wel zo blijven’.”
Zou ze niet fulltime in de salon willen staan? Nicole: “Natuurlijk is het mijn ambitie om een nog betere omzet te draaien maar ik ben heel tevreden over deze combinatie.”

Minibio Nicole Signer

Naam: Nicole Signer
Leeftijd: 40
Formule: Pulzzz
Gestart als franchisenemer: 1 januari 2012
Aantal medewerkers: geen
Gezinssituatie: getrouwd, dochter (9) en zoon (7)
Hiervoor werkzaam als: mede-eigenaar in service-, reparatie- en onderhoudsbedrijf voor golftrolleys (familiebedrijf)
Hobby’s: Sporten en lekker ontspannen met familie en vrienden

+