Mitra Retail B.V.

  Wie zijn wij?

  Mitra Drankenspeciaalzaken is de full-service formule voor ondernemers binnen de slijtersbranche. De organisatie in de huidige vorm bestaat sinds 2016 en is 100% franchise. Mitra onderscheidt zich als een eigentijdse en toegankelijke formule voor en door ondernemers. Momenteel faciliteert en ondersteunt Mitra Retail meer dan 110 aangesloten ondernemers. 

  Bij Mitra hechten we veel belang aan lokaal ondernemerschap, een passie voor Retail en een uitgebreide drankenkennis. We profileren onszelf dan ook als drankenspeciaalzaak waar beleving en kennis centraal staan en niet zozeer als slijterij. 

  Mitra Retail BV

  Mitra is ontstaan in 1974 en na een doorstart in 2016 verdergegaan als coöperatieve franchiseorganisatie. Dit betekent dat de organisatie zelf geen winstoogmerk heeft. De ondernemers die zijn aangesloten bij Mitra zijn voor 50% eigenaar van de formule. Alle ondernemers worden vertegenwoordigd door een (door de ondernemers gekozen) franchiseraad. Zij waarborgen de belangen van de ondernemers en werken samen met het servicekantoor in Duiven aan de ontwikkeling van de formule. Via een open en transparante structuur zijn de ondernemers betrokken bij de organisatie.
  Naast de ondernemers is de enige andere aandeelhouder de Monnik dranken in Oldenzaal. Zij zijn tevens voor 50% eigenaar.

  De formule

  Mitra biedt een eigentijdse full-service formule voor u als ondernemer. Met een focus op beleving en vakmanschap biedt Mitra in uw winkel en daarbuiten (online en offline) een onderscheidende formule met ruime mogelijkheden voor lokaal ondernemerschap. 

  De formule gaat verder dan enkel het neerzetten en ondersteunen van de fysieke winkel. Mitra ondersteunt u richting de consument door een sterke online communicatie (en ontzorgde webshop) en offline door middel van folderverspreiding en de uitgave van ons eigen magazine. Daarnaast heeft Mitra zijn eigen memberkaart om consumenten te bereiken. Ook op het gebied van het organiseren van proeverijen en evenementen voor uw klanten is er ruime kennis aanwezig. U als ondernemer ondersteunen wij op het gebied van trainingen, proeverijen en masterclasses om uw kennis te vergroten. Uiteraard zorgt de formule ook voor bijvoorbeeld een verzorgd kassasysteem en geven we u uitgebreide rapportages.

  Commercieel

  Op het servicekantoor in Duiven wordt dagelijks gewerkt aan het optimaliseren van de formule en het aangeboden assortiment. Hierbij wordt er zelfstandig gewerkt aan langdurige samenwerkingen met onze leveranciers. De categorymanagers voor de categorieën bier, wijn en gedestilleerd zorgen voor een ruime keuze aan assortiment tegen goede inkoopcondities. Speciale aandacht hierbij is er ook altijd op het gebied van bijvoorbeeld geschenken en seizoensproducten. 

  Marketing & communicatie zorgt voor een gedegen beleid wat betreft de uitstraling en herkenbaarheid van de formule. Zij zorgen voor een uniforme uitstraling van Mitra naar de consument. Dit gebeurt zowel offline als online en ontzorgt u op het gebied van (reclame)materialen, social media en andere zaken om uw aanwezigheid bij de consument te vergroten. 

  Operationele ondersteuning

  Als ondernemer van Mitra wordt u ook operationeel ondersteund. Met twee franchisebegeleiders kunnen we u wanneer gevraagd adviseren over uw assortiment, bedrijfsvoering en ontwikkeling van uw onderneming. Dit gebeurt aan de hand van ontwikkelingen in de markt en analyses om u een gedegen beeld te geven.

  Mitra ondersteunt u als ondernemer ook op het gebied van verbouwingen of eventuele verhuizingen. De projectmanager kan u hierbij adviseren en projecteren coördineren en realiseren in overleg met u als ondernemer. 

  Daarnaast kunt u als ondernemer bij Mitra terecht voor financiële vraagstukken, ondersteuning in het voeren van (bijvoorbeeld) onderhandelingen over huur en diverse juridische zaken.

  De Mitra ondernemer

  Mitra is op zoek naar echte ondernemers met een passie voor dranken en Retail. Lokaal ondernemerschap en een proactieve benadering naar de consument zijn een belangrijk onderdeel van uw succes. U als ondernemer bent de gastheer of gastvrouw van uw winkel. Mitra als formule ondersteunt u hierin maar u als ondernemer maakt het verschil. 
  Daarnaast vinden we een gedegen productkennis erg belangrijk. Voor u als ondernemer om het verschil te maken naar de consument en om ons als echte drankenspeciaalzaak te profileren. Een brede kennis opgedaan door ervaring of opleiding is daarom zeker benodigd. Uiteraard is het ook mogelijk dit in het voortraject op te doen.

  Hoe te starten

  Uiteraard is geen enkele situatie hetzelfde. Daarom komen we bij verdere interesse graag met u in contact voor een vrijblijvend gesprek. Wanneer u hierna enthousiast bent geworden kijken we gezamenlijk inhoudelijk naar de kansen in uw regio en de eventuele risico’s. 

  Uiteraard begeleiden we u bij de opstart van uw onderneming en adviseren we u waar mogelijk bij het vinden van een geschikte locatie, de financiële haalbaarheid en de benodigde wetgeving. Dit geldt natuurlijk ook als u een ondernemer wenst over te nemen of u zich met een bestaande onderneming wenst aan te sluiten bij Mitra. 

  Mitra 5e keer op rij winkelketen van het jaar

  Met trots meldt Mitra dat ze voor het vijfde jaar op rij verkozen is tot beste winkelketen in de categorie eten &...

  Hans Visser ziet droom uitkomen met Mitra

  Uitgelicht

  De ervaren ondernemer Hans Visser verruilde Dordrecht voor het Drentse Zuidwolde en bouwde daar iets moois op. Maar...

  ‘Het beste resultaat als mensen zelf kunnen proeven’

  Interview

  Het juiste wijntje of biertje bij de maaltijd: foodpairing kan het leven verrassend aangenaam maken. Met het...

  Op zoek naar de verbinding tijdens Onderneem ’t!

  Reportage

  De economie trekt aan, het consumentenvertrouwen neemt toe. Net als het vertrouwen om een eigen franchisezaak te...

  De val en herrijzenis van Mitra

  Uitgelicht

  Eind juni viel het doek voor slijterijketen Mitra. Voor de franchiseorganisatie werd al snel een koper gevonden. In...

  Geïnteresseerd in deze formule?
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Direct informatie aanvragen

  Kerncijfers

  Franchise sinds
  1974
  Aantal vestigingen
  115
  Waarvan franchise
  115
  Benodigd eigen vermogen
  €15.000
  NFV lid
  Ja