Mitra 5e keer op rij winkelketen van het jaar

De categoriewinnaars van de publieksprijzen ‘ABN AMRO beste winkelketen van Nederland’ 2023-2024 zijn bekend. Alle winnaars hebben tijdens een bijeenkomst op het hoofdkantoor van hoofdsponsor ABN AMRO in Amsterdam hun award in ontvangst mogen nemen.

Met trots meldt Mitra dat ze voor het vijfde jaar op rij verkozen is tot beste winkelketen in de categorie eten & drinken.  Op 2 November wordt bekendgemaakt wie overall winnaar zal zijn en zich een jaar lang ‘retailer of the year’ mag noemen. 

Dit jaar werden door meer dan 162.000 consumenten hun stem uitgebracht op hun favoriete winkel(keten). Meer dan 500 retailers werden door de consumenten beoordeeld. Mitra is uiteraard erg trots dat ze voor de 5e keer op rij in de categorie eten & drinken als beste werden beoordeeld en willen alle consumenten die op Mitra gestemd hebben hartelijk danken voor deze erkenning. 

Meer over Mitra Drankenspeciaalzaken

Mitra Drankenspeciaalzaken, opgericht in 1974, is een full-service formule voor ondernemers in de slijtersbranche. Na een doorstart in 2016 functioneert het als een coöperatieve franchiseorganisatie. Hierbij bezitten de aangesloten ondernemers 50% van de formule. De overige 50% is in handen van Monnik Dranken in Oldenzaal.

Positionering en ondersteuning

Mitra onderscheidt zich als een drankenspeciaalzaak. Ze leggen de focus op beleving en kennis, in plaats van zich enkel te profileren als een slijterij. De formule biedt ondersteuning aan haar ondernemers met diverse communicatiemiddelen. Dit omvat zowel online als offline tools zoals een webshop, folderverspreiding en een eigen magazine.

Samenwerking en ontwikkeling

Op het servicekantoor in Duiven wordt dagelijks gewerkt aan het optimaliseren van de formule en het assortiment. Hier wordt nauw samengewerkt met leveranciers om een breed en aantrekkelijk productaanbod te garanderen. Ondernemers krijgen uitgebreide operationele ondersteuning. Dit omvat advies over bedrijfsvoering, ontwikkeling, en zelfs hulp bij verbouwingen of verhuizingen.

Zoektocht naar ondernemers

Tot slot zoekt Mitra naar echte ondernemers met een passie voor dranken en retail. Het doel is om samen met deze ondernemers een sterke en herkenbare aanwezigheid in de markt te creëren.

Ben jij geïnteresseerd geraakt in Mitra en zou je graag mee willen groeien? Klik op de knop en meld je aan om franchisenemer te worden bij Mitra!

Lees meer over:
Bekijk ook