“Kan dat met payroll? Nooit geweten!”

“Kan dat met payroll? Nooit geweten!” Die reactie krijg ik nog te vaak tijdens een gesprek met ondernemers. Eigenlijk best verrassend. Payroll bestaat al 25 jaar in Nederland, maar de mogelijkheden zijn bij veel bedrijven nog onbekend. Zonde, want het kan het ondernemen een stuk makkelijker maken. Nu én in de toekomst.

Dagelijks spreek ik ondernemers die worstelen met personeelsvraagstukken. Velen zien hun bedrijf groeien, maar zijn terughoudend met het aannemen van personeel. Houdt de groei wel aan? Misschien heb je maar één seizoen per jaar extra mensen nodig. Sommigen vangen dit op met een tijdelijk contract. Anderen met een nul-uren-contract of een uitzendkracht. Payrolling hoort ook in dit rijtje thuis.

Positief verraste blik

Ik zal eerst kort uitleggen wat payrolling inhoudt. Via payrolling besteed je de uitbetaling van je medewerkers uit, inclusief bijbehorende werkgeversrisico’s en administratieve rompslomp. Zelf blijf je wél je personeel werven en aansturen. Payrollkrachten mag je maar liefst 5,5 jaar flexibel inzetten. Vooral dat laatste zorgt vaak voor een positief verraste blik in de ogen van ondernemers. Is payroll voor elk bedrijf dé oplossing? Nee, dat verschilt per situatie. Maar het is wél een oplossing die steeds meer ondernemers blij maakt. Oók in kabinet Rutte III.

En de toekomst?

Dat het nieuwe kabinet onder leiding van minister-president Mark Rutte de arbeidsmarkt wil herzien, is je vast niet ontgaan. Het moet moderner en eerlijker worden. De beleidsbepalers zien daarin een belangrijke rol weggelegd voor payrolling, wat vooral een ontzorgende rol moet krijgen. Precies zoals het hoort, want payrolling is bedoeld om werkgevers onbekommerd te laten ondernemen.

Goed antwoord

Hoe de arbeidsmarktplannen precies handen en voeten gaan krijgen, gaan we waarschijnlijk pas in 2019 merken. Duidelijk is wel dat de vraag naar flexibel personeel alleen maar verder groeit en dat payroll voor veel vraagstukken een goed antwoord is én blijft. Wat dit betekent? Dat de vraag ‘kan dat met payroll?’ minder vaak wordt gesteld. Al blijf ik hem altijd graag beantwoorden! 

Johannes Joosse
Accountmanager Tentoo

Tentoo

Wij ontzorgen al 25 jaar ondernemers met de administratie en verloning van vast en flexibel personeel. Wij zijn uitgegroeid tot een fullservice HR-dienstverlener en bieden ook uitgebreide HR-ondersteuning. Hiermee profiteren franchisenemers van meer vrijheid en minder risico’s en verplichtingen.