Lekkerland

Wij begrijpen de wensen van uw klanten. Wij weten met welke uitdagingen u te maken heeft. Wij denken mee over hoe u met uw assortiment inspeelt op actuele trends, over hoe uw winkel er nu én straks uitziet, over het opleiden en trainen van uw medewerkers én over de introductie van een nieuw foodserviceconcept. 

Om onszelf met recht The Convenience Company te kunnen noemen, steken wij al onze energie in het ontzorgen van onze klanten. In het meedenken over de toekomst van uw zaak. Dat doen wij natuurlijk vóór u, maar vooral mét u. Zo nemen wij u zorgen uit handen en kunt u zich richten op de dagelijkse bedrijfsvoering.

Lekkerland bestaat al meer dan 60 jaar. In het voorjaar van 1956 verenigde een groep Nederlandse zoetwarengrossiers zich om de toenemende concurrentie het hoofd te bieden. Zes decennia later zijn wij uitgegroeid tot een (food)servicepartner met een uitgebreid assortiment in food en non-food én ruim 90.000 verkooppunten in zes Europese landen. Wij zijn dé convenience-specialist voor ondernemers die hun klanten gemak willen bieden. Klanten die onderweg zijn met auto en trein of op bezoek in bijvoorbeeld stadscentra, pretparken, bioscopen en sportclubs.

Wij hechten aan onze klanten

Sinds de start in 1956 hechten wij aan onze klanten. Natuurlijk willen wij graag dat u ons assortiment volledig en divers vindt, zowel in food als non-food. Wij willen dat u ons blijft zien als een betrouwbare partner die uw producten op tijd levert. 

Wij bieden heel veel extra service

Dat is kenmerkend voor onze dienstverlening. U mag tenslotte van The Convenience Company verlangen dat wij er alles aan doen om u succesvol te maken. 

Naast ons uitgebreide assortiment in food en non-food én onze uitgebreide logistieke dienstverlening bieden wij heel veel extra service. En dáár zit de toegevoegde waarde van Lekkerland. Wij weten bijvoorbeeld per productcategorie precies op welke momenten welke items het best verkopen in Nederland. Daarbij maken wij dankbaar gebruik van de verkoopdata die 300 winkels voor ons bijhouden. 

Wij ‘begrijpen’ uw locatie

Daarnaast weten wij wat mensen willen. Met een vestigingsplaatsonderzoek analyseren wij de dynamiek in en om een winkel. Zo stemmen wij ons advies optimaal af op de behoeften van uw consumenten en vergroten wij de kans op omzet. 

Specifiek voor Petrol openen wij Laboratory Stores bij enkele Lekkerland-klanten. Deze Labstores fungeren als testomgeving. Wij vertalen onze shopvisie naar een op de locatie afgestemde unieke combinatie van gemak, gastvrijheid, beleving en een uitgekiend assortiment aan producten en diensten. In het lab experimenteren wij onder andere met assortimenten, winkelaankleding, personeelsinzet, prijsniveaus, promoties en marketingcommunicatie. Uiteindelijk doel is om oplossingen te vinden die u helpen doordacht en met vertrouwen te investeren in de toekomst van uw shop. 

Wij blijven zelf ook vernieuwen

Als wij u willen laten innoveren, dan is het vanzelfsprekend dat Lekkerland zelf ook blijft vernieuwen. Daarom introduceren wij nieuwe foodserviceconcepten die de versbeleving in uw winkel versterken. Slimme bakeryconcepten, zoals Punto Gusto. Of koffieconcepten van illy en Piacetto. Recent lanceerden wij onder andere de trendy hotdogs van Butcher District, de vers bereide kant-en-klaarmaaltijden van The Kitchen en de gezonde en fruitige tussendoortjes van het Fruitmeubel. Ook kwamen wij met een eigentijds cadeauconcept voor tankshops, tabak- en gemakswinkels en met een concept voor Electronic Value-toepassingen als belkaarten, cadeaukaarten en andere prepaid-producten.

Wij vergroten de kennis van medewerkers

Wij zijn in 2017 ook gestart met de Lekkerland Academy. Want zoals u weet, valt of staat een goedlopende winkel met deskundig, vriendelijk en gastvrij personeel. In ons opleidingsinstituut bieden wij diverse opleidingen aan, variërend van een praktische instructie over een nieuw versconcept tot een meerdaagse verkooptraining, een training over hygiëne, gastvrijheid of bedrijfsvoering. Zo zorgen wij ervoor dat uw mensen beter presteren en dat uw verkoopresultaten op termijn verbeteren. 

Wij zijn uw one-stop-shopping partner

Lekkerland heeft in de afgelopen 60 jaar al ruimschoots bewezen als The Convenience Company een belangrijke partner te zijn voor onze klanten. Dat verandert uiteraard niet. Wij blijven actief in alle segmenten en wij verzorgen een uitgebreid scala aan diensten. Van de verzending van één lolly in een envelop voor de Jamin-webshop tot een vrachtwagencombinatie vol verse producten. Van het magazijnbeheer voor een grote supermarktketen tot de levering van bedrijfskleding. En alles wat klanten verder van ons vragen. Wij hebben één wens: wij willen nóg bekender worden als de one-stop-shopping partner die met u bouwt aan een succesvolle toekomst. 

Nard Schrama
Nard Schrama
Sales Manager Foodservice
06 520 627 56

“Het fijnste is het persoonlijke contact”

Interview

Open staan voor elkaar, flexibel zijn in de omgang en elkaar iets gunnen: een goede klantrelatie vormt de basis...

De convenience partner aan de achterkant

Interview

On-the-go specialist en logistiek dienstverlener Lekkerland zorgt voor de bevoorrading van de winkels van Coffee...

Taco Mundo en Lekkerland content over samenwerking 

Interview

Hoe een logistiek dienstverlener een Mexicaanse bezorgformule ontzorgt.

Lekkerland ontzorgt Wayback Burgers

Interview

Wayback Burgers begint aan opmars in Nederland en wordt daarbij ontzorgd door Lekkerland.

Lekkerland geeft vorm aan High Traffic & Convenience op Horecava

De bezoeker wordt meegenomen in de snel veranderende wereld van foodretail & foodservice en buitenshuis eten...

backWERK en Lekkerland werken aan iets moois

Algemeen

De Duitse foodformule backWERK is aan een opmerkelijke opmars bezig in Nederland. Hier gebeuren de innovaties en...

Stel je vraag!