Backwerk opent company store in Hilversum

De Duitse foodformule Backwerk is aan een opmars bezig in Nederland. Hier gebeuren de innovaties en staat een forse groei in het aantal vestigingen op het programma.
 
In 2019 wil de formule met 10 tot 20 vestigingen groeien in Nederland. Bovenop de huidige 20 winkels. Die groeispurt vindt plaats op drukke plekken in voornamelijk grotere steden.
 
De uitbreiding gaat geheel op basis van franchise plaatsvinden. Alleen in het centrum van Hilversum komt binnenkort een company store. Die wordt ook gebruikt om franchisepartners op te leiden en nieuwe producten en andere innovaties uit te proberen, in samenwerking met leverancier Lekkerland.  

Alle zelfbedieningswinkels van Backwerk zitten in stedelijke gebieden, met veel traffic. “Dat moet wel want onze producten liggen helemaal klaar voor consumptie. We hebben dus een flinke omloopsnelheid nodig om de versheid te garanderen. Het voordeel van ons systeem is dat wij plotseling grote drukte aan kunnen", vertelt algemeen directeur van Backwerk Nederland, Dick de Vilder aan Franchise+. 
Lees meer hierover in het aankomende Franchise+ vakblad

Bekijk ook

Lekkerland bestaat al meer dan 60 jaar. Wij zijn uitgegroeid tot een (food)servicepartner met een uitgebreid assortiment in food en non-food én ruim 90.000 verkooppunten in 6 Europese landen. Wij zijn dé convenience-specialist voor ondernemers die hun klanten gemak willen bieden.