Lekkerland Nederland bouwt aan logistiek netwerk van de toekomst in Waddinxveen

Lekkerland Nederland is al ruim 65 jaar actief als specialist in on-the-go consumptie. Klanten worden op dit mo- ment beleverd vanuit een van de distributiecentra in Waddinxveen, Son en Meppel.

In Waddinxveen opereert Lekkerland als groothandel en tevens logistiek dienstverlener vanuit drie verschillende locaties in de bijgelegen omgeving van Distripark A12. Hier gaat verandering in komen, want vanaf september 2024 neemt Lekkerland het nieuwe distributiecentrum operationeel in gebruik.

Duurzaam logistiek centrum in hart van de Randstad

“Onze visie is om ‘Your most convenient partner’ voor onze klanten te zijn, de beste strategische partner die hen maximaal ontzorgt,” aldus John van den Berg, Directeur Operations. Het nieuwe terrein van ca. 60.000m2 ligt direct aan de afslag van de snelweg A12 en is daardoor makkelijk bereikbaar en zeer goed gelegen in het hart van de Randstad. Door de uitbreiding met dit moderne en nieuwe logistieke centrum creëert Lekkerland in Wad- dinxveen in totaal 40.000m2 aan logistieke vloeroppervlakte en met een totaal wagenpark van circa 174 vracht- wagens rekent ze zich tot een professionele logistieke speler binnen de markt waarin zij opereert. “We zijn druk bezig met het ontwerp van de interne logistieke processen, die voor een groot gedeelte ondersteund worden door ‘voice en pick-to-light picking,” aldus John van den Berg. Montea is de projectontwikkelaar die Lekkerland bege- leidt in de realisatie van het nieuwe logistieke centrum, waarbij de nadruk ligt op een duurzame ontwikkeling: het gebouw is gasloos, regenwater wordt hergebruikt en het dak is uitgerust met zonnepanelen.

Toekomstproof en duurzaam

Met de ontwikkeling van één groot nieuw distributiecentrum realiseert Lekkerland Nederland een efficiënte en overzichtelijke logistieke operatie. Volgens John van den Berg is Lekkerland op deze wijze voorbereid op groei naar de toekomst toe en realiseert ze zo nog beter haar logistieke duurzaamheidsdoelstellingen. “We zijn blij dat we met deze locatie een strategische plek hebben gevonden die een toekomstbestendige en duurzame op- lossing biedt voor onze logistieke activiteiten en bijdraagt aan onze klantbehoefte qua leverbetrouwbaarheid en futureproof assortiment. Kortom: Lekkerland de perfecte partner voor vandaag en morgen.”

Lekkerland bestaat al meer dan 60 jaar. Wij zijn uitgegroeid tot een (food)servicepartner met een uitgebreid assortiment in food en non-food én ruim 90.000 verkooppunten in 6 Europese landen. Wij zijn dé convenience-specialist voor ondernemers die hun klanten gemak willen bieden.