"Handvol franchisenemers zal afhaken bij Intertoys"

De winkels van Intertoys krijgen een make-over. De speelgoedketen moet ook 'speelervaringen' gaan leveren, zegt ceo Paulo Andrez van de nieuwe eigenaar Green Swan tegen het FD. 

Als het aan hem ligt, krijgen Intertoys-winkels zo snel mogelijk allerlei extra's voor kinderen, zoals karaokestudio's om videoclips op te nemen en escaperooms. Voor extra omzet gaat Intertoys ook speelgoed verhuren, bijvoorbeeld voor verjaardagsfeestjes. 

Ook (betaalde) cursussen over internetveiligheid, robots programmeren of favoriete beroepen moeten straks tot het assortiment behoren. Opvoedcursussen over pesten of omgaan met kinderen die niet willen leren vinden de Portugezen eveneens een goed idee. 

“We willen een bijdrage leveren aan de samenleving, niet alleen speelgoed verkopen. Daarvoor hebben we nog zoveel ideeën”, vertelt Andrez.

Onderhandelingen

De komende tijd staat volgens Andrez in het teken van onderhandelingen over nieuwe voorwaarden, onder meer met de eigenaar van het distributiecentrum in Waddinxveen, de eigenaar van het hoofdkantoor in Amsterdam (Blokker) en de franchisenemers. 

Waarschijnlijk besluit een handvol franchisenemers om niet met Green Swan mee te doen, verwacht de topman. “Dat is jammer, maar voor de oude manier van werken is gewoon geen plek meer”, aldus Andrez. 

Bekijk ook