Eerste 30 Intertoys-franchisenemers tekenen nieuwe overeenkomst

Intertoys heeft nieuwe franchiseovereenkomsten gesloten met ruim 30 winkels. In totaal heeft de speelgoedketen na de overname nog rond de 100 franchisenemers en zo'n 130 eigen vestigingen. Het aantal franchisenemers kan nog wel teruglopen als niet iedereen akkoord gaat met de nieuwe overeenkomst, meldt Nu.nl.

De keten hoopt binnenkort ook franchiseovereenkomsten te sluiten met de overblijvende bedrijven. Een woordvoerder vertelt aan NU.nl dat het streven is om over een maand al veel extra overeenkomsten te hebben gesloten.

"Dat ook franchisenemers in de nieuwe opzet geloven, vormt voor ons een aanmoediging om hard te werken aan verdere vernieuwing van de formule en zo de band met zowel franchisenemers als klanten blijvend te versterken", zegt commercieel directeur Jurian Duijzer.

De kans bestaat dat franchisenemers afhaken en bijvoorbeeld onder hun eigen naam doorgaan, stelt de woordvoerder. Blijven op basis van de oude overeenkomst is geen optie.

Intertoys denkt dat de meeste vestigingen waarmee het in gesprek is zich zullen vinden in de "moderne manier van samenwerken tussen franchisegever en franchisenemer" die de nieuwe overeenkomst biedt.
 

Bekijk ook