Verkoop Intertoys aan Alteri Investors afgerond

De verkoop van speelgoedketen Intertoys door Blokker Holding aan Alteri Investors is afgelopen maandag afgerond. Alteri Investors wordt hiermee de nieuwe eigenaar van Intertoys, met inbegrip van alle winkels van Bart Smit en Toys XL. Aan de noodzakelijke goedkeuringen op het gebied van mededinging is voldaan en advisering door de ondernemingsraden heeft plaatsgevonden. Deze transactie is in lijn met de aangekondigde strategische heroriëntatie van Blokker Holding. 

Moderniserings- en herstructureringsactiviteiten

Intertoys, dat in 1976 werd opgericht, exploiteert circa 500 winkels (inclusief ruim 100 franchisewinkels) in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg, evenals een of meerdere webshops in deze landen. 

Intertoys heeft diverse moderniserings- en herstructureringsactiviteiten doorgevoerd. In 2015 kondigde Blokker Holding de integratie aan van de hoofdkantoren van Intertoys en Bart Smit en de aanstelling van één managementteam voor de beide retailmerken. 

In juni 2016 maakte Blokker Holding bekend dat Intertoys, Bart Smit en Toys XL zouden worden samengevoegd tot één merk, ‘Intertoys’. De ombouwoperatie van Bart Smit-winkels naar Intertoys is inmiddels voltooid, op 13 winkels in Nederland en de Bart Smit-winkels België na. De Toys XL-winkels worden voor het eind van het jaar omgebouwd naar Intertoys. 

Bekijk ook