Franchisevestigingen Op = Op Voordeelshop staan buiten faillissementsaanvraag

De aandeelhouders van Op = Op Voordeelshop hebben bij de rechtbank Noord-Nederland het faillissement aangevraagd voor hun retailketen van ruim 130 eigen winkels en webshop in Nederland. De 10 franchisewinkels blijven buiten de faillissementsaanvraag.

In de afgelopen maanden hebben de aandeelhouders/directie en management met adviseurs de mogelijkheden verkend om de toekomst van Op = Op Voordeelshop in de huidige structuur veilig te stellen. 

“Op = Op Voordeelshop heeft te maken met uitdagende marktomstandigheden die voortdurende aanpassing van de winkelformule en de bedrijfsvoering vragen. In maart 2018 overschreed Op = Op Voordeelshop de grens van 150 winkels. De snelle groei heeft veel liquiditeit en aandacht/energie gevergd van de organisatie”, vertelt een woordvoerder namens de keten.

Gebaseerd op hun geloof in het businessconcept van Op = Op Voordeelshop en gesteund door bankfaciliteiten hebben de aandeelhouders in de afgelopen 2 jaar extra financiële middelen ter beschikking gesteld. Dit is onvoldoende gebleken om de onderneming door deze periode te kunnen leiden. Aandeelhouders en adviseurs zien/zagen mogelijkheden om de organisatie in afgeslankte vorm voort te zetten, maar konden dat vooralsnog niet realiseren.

In totaal werken bij Op = Op Voordeelshop 1.164 mensen (318 FTE).

Over Op = Op Voordeelshop

Op = Op Voordeelshop is voordeel-specialist op het gebied van verzorgingsproducten, huishoudproducten en gezondheidsartikelen. De 1e winkel opende in 1997 haar deuren in Klazienaveen. In 1999 werd er met franchise gestart. In 2015 stond de teller op 100 winkels. Vanuit Noord-Nederland is er gewerkt naar een landelijk dekkende keten. 

Bekijk ook