SPAR introduceert afrekenen met een Tikkie

“In samenwerking met Centric en ABN AMRO lanceert SPAR, na de succesvolle uitrol bij SPAR university, als eerste retailer in Nederland de betaaloplossing Tikkie in de winkels. Tikkie is inmiddels een veel gebruikte betaaloplossing waarbij betalingen via iDEAL verlopen. Een veilige en gebruiksvriendelijke oplossing die eenvoudig werkt. Als moderne winkel voor dagelijks gemak wil SPAR ook gemak in betaaloplossingen bieden”, vertelt een woordvoerder van de franchiseformule.

Hoe werkt het?

Alle ondernemers van SPAR buurt en SPAR city die gebruik maken van Storeworld kassa’s kunnen vanaf juli deze dienst aan hun klanten aanbieden. Op het klantendisplay en de zelfscankassa wordt bij het afrekenen een QR code getoond. Deze moet de klant scannen met de Tikkie-app of een QR-scanner, om vervolgens te kunnen afrekenen.

3 miljoen gebruikers

“Meer dan 3 miljoen mensen gebruiken inmiddels Tikkie. Dat is meestal nog onderling particulier gebruik, maar Tikkie is ook in toenemende mate zakelijk een goede betaaltoepassing”, aldus Freek de Steenwinkel, directeur Tikkie. “Met Tikkie kunnen SPAR ondernemers hun klanten een extra mogelijkheid bieden om te betalen op de manier die zíj willen. Tikkie zorgt daarbij snel voor de garantie dat er wordt betaald.” 

De implementatie, aansluiting en uitrol vinden in de komende periode plaats, in directe samenwerking tussen ABN AMRO en de ondernemer. 

Bekijk ook