Waar houdt Vital4Skool zich in de zomermaanden mee bezig?

Zomervakantie: de scholen zijn dicht en de leerlingen op vakantie. Maar wat doet het hoofdkantoor van de catering formule voor scholen Vital4Skool dan deze weken? Chantal van der Meer, marketing manager van FHC Formulebeheer, licht het toe. 

Nieuwe locaties

“Vital4Skool is altijd op zoek naar nieuwe locaties, maar het is voor een school niet mogelijk om van de ene op de andere dag over te gaan op een ander concept. Vaak moeten er toch nog delen verbouwd worden, de inrichting van de kantine moet worden aangepast en de kantinebeheerder heeft tijdens het schooljaar wel andere zaken aan zijn hoofd, namelijk lunch voor de leerlingen verzorgen. Vandaar dat gedurende het hele jaar wel afspraken worden gemaakt met betrekking tot nieuwe locaties, maar dat deze locaties vaak wachten tot de vakantie om over te gaan naar het nieuwe concept”, aldus Chantal. 

De volgende Vital4Skool locatie die de formule kan verwelkomen staat in Leek. In dit geval is ervoor gekozen om in de herfstvakantie definitief over te gaan naar Vital4Skool. Dit onder andere met oog op de haalbaarheid van de verbouwing. 

Verbouwingen

Ook met verbouwingen wordt vaak gewacht tot de vakantie. Deze zomer wordt de locatie op het Trinitas College in Heerhugowaard verbouwd. Bij deze verbouwing wordt veel aandacht besteed aan de routing. “Bij Vital4Skool is dit een belangrijk speerpunt, want op het moment dat de bel gaat, krijg je in één keer heel veel gasten aan je counter. Een goede routing zorgt ervoor dat je dit beter kunt verwerken. Daarnaast was de kantine toe aan een opfrisbeurt. Franchiseneemster Suzan Olie heeft de locatie vorig schooljaar (2017/2018) overgenomen, nadat zij hier al jaren als medewerkster actief was. Met de verbouwing kan zij haar eigen stempel drukken op zowel de inrichting als uitstraling van de kantine. Met haar enthousiasme heeft ze de school meegekregen in haar plannen, waardoor ook zij hun steentje bijdragen aan de verbouwing. Zo worden de wanden rondom de kantine voorzien van een nieuwe kleur die helemaal aansluit bij de rest van de uitstraling”, vertelt Chantal.

Productvernieuwing

Tot slot wordt tijdens de zomervakantie het assortiment bekeken. Het Voedingscentrum scherpt ieder jaar de regelgeving aan en met een nieuw schooljaar kan de kantine met een schone lei beginnen. Vital4Skool voegt dit jaar nieuwe recepten toe aan het assortiment. “Het doel hiervan is om de leerling te blijven verrassen en aan te sporen om voor een gezonde, maar lekkere keuze te gaan. De formule probeert graag nieuwe smaakcombinaties uit en innovaties van de markt. De nieuwe producten worden aankomend schooljaar gekoppeld aan het seizoen. Iedere periode staan andere producten uit het seizoen in de spotlight. Zo wordt ook ingespeeld op de kernwaarde ‘eten&leren’ die voor Vital4Skool erg belangrijk is”, aldus Chantal.