De voordelen van uitzenden voor de horeca

De vraag naar uitzenden is de laatste jaren sterk toegenomen in de horecasector. Niet zo gek ook als je naar de grote pieken en dalen in het werkaanbod in deze sector kijkt. Daarnaast is de werkdruk onder horecaondernemers relatief hoog. Naast flexibiliteit zijn er dan ook nog veel meer voordelen van uitzenden voor de horecasector. De franchise Nedflex uitzendbureau zetten ze in dit blog voor je op een rijtje. 

Algemene voordelen

  • Minder administratieve lasten: wij nemen in principe nagenoeg alle administratieve handelingen rond de tijdelijke krachten voor onze rekening. Wij maken de contracten op, betalen de medewerkers uit, dragen premies af en zorgen voor een correcte administratie.
  • Minder risico’s: Daarnaast worden wij juridisch werkgever. Dat betekent dat wij daarmee alle arbeidsrechtelijke risico’s, van ziekte en arbeidsongeschiktheid tot re-integratie, overnemen. 
  • Behoud van band met personeel: “Ik vind de band met mijn medewerkers heel belangrijk. Verandert die niet wanneer ik hen bij jullie op de loonlijst plaats?” We merken dat deze vraag (en dat vinden wij een goede zaak) leeft onder horecaondernemers. Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: nee. Voordat de werknemer aan de slag gaat ga je een gesprek aan. Bevalt deze persoon? Dan plan jij het werk in en onderhoud je dagelijks contact. Jouw uitzendpartner is slechts op de achtergrond actief.
  • Meer flexibiliteit: Uitzendorganisaties die lid zijn van de ABU of NBBU mogen de horeca cao combineren met de ABU cao. Dit houdt in dat jouw medewerkers krijgen waar ze volgens hun eigen cao recht op hebben, terwijl jij gebruik kunt maken van de langere flexibele periode van de ABU cao. Dit geeft je als werkgever de kans om snel en zonder contractuele verplichtingen mee te bewegen met het werkaanbod. Ook zien we in de praktijk dat ondernemers hier gebruik van maken om medewerkers ‘aan boord’ te houden. 

De meerwaarde van Nedflex Horeca

Nedflex is partner van Koninklijke Horeca Nederland en partner van meer dan 100 horecaondernemers. Op basis van onze ervaring, schaalgrootte en expertise kunnen wij nog een aantal aanvullende voordelen bieden. 

  • Collectief inkopen: als uitzendpartner van een groot aantal bedrijven, kunnen wij zaken als verzekeringen collectief (en dus voordeliger) inkopen. Die kortingen berekenen we door aan jou als partner. 
  • Nedflex app: als je kiest voor Nedflex, dan kunnen zowel jij als jouw medewerkers gebruik maken van onze app. Hierin kunnen alle betrokkenen altijd en overal bij de voor hen bestemde documentatie komen. Je kunt er bijvoorbeeld zien hoeveel uren jouw mensen gewerkt hebben en jouw medewerkers kunnen er hun loonstrookjes en jaaropgave vinden. Ook kun je via de app eenvoudig en snel de gewerkte uren doorgeven. 
  • Arbeidsrechtspecialist & HR adviseur: Nedflex is een HR- en arbeidsrechtspecialist en heeft een eigen juridische afdeling. Heb jij als partner een vraag op het gebied van Human Resources of Arbeidsrecht? Onze HR- of juridische specialisten helpen je graag verder. 

Wij houden onze franchisenemers bovendien proactief op de hoogte over wijzigingen op het gebied van wet- en regelgeving.

Wil jou je eigen uitzendbureau beginnen onder de Nedflex label?