Een eigen uitzendbureau starten - wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken?

Via Nedflex zijn er 2 opties om je eigen uitzendbureau te starten: als franchiser onder de naam Nedflex of als white label onder je eigen naam. Een van de belangrijkste verschillen tussen deze 2 vormen is dat je bij franchise onderneemt binnen de kaders van de franchiser en bij white label heb je de volledige creatieve vrijheid.

Een handig stappenplan bij het starten van je eigen uitzendbureau

  1. Bepaal wat jou uniek maakt. Misschien ben je al jaren werkzaam als recruiter en heb je besloten dat je jouw ervaring gaat gebruiken om je eigen uitzendbureau te starten. Of je hebt al een groot netwerk in een bepaalde sector opgebouwd en gebruikt dat om je eigen uitzendbureau te starten. Bepaal in ieder geval wat jou anders maakt dan al die andere uitzendbureaus die al bestaan.

  2. Kies een unieke en goede naam. Als je kiest voor een franchise vestiging dan heb je hier natuurlijk geen invloed op, maar bij het starten van je eigen uitzendbureau wel. Zorg er dan voor dat je naam uniek is, weergeeft waar het uitzendbureau voor staat en makkelijk te onthouden is. Kijk altijd eerst even of deze naam niet al bestaat en of de domeinnaam nog beschikbaar is. 
  3. Inschrijven bij de KvK. Heb je je naam bepaald, dan is het tijd om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Bedenk van tevoren welke bedrijfsvorm je wilt, open een zakelijke bankrekening en zorg dat je de juiste verzekeringen afsluit.
  4. Verzorg een (thuis)kantoor. Je hebt natuurlijk wel een plek nodig om te werken. Zeker in het begin heb je geen groot kantoor nodig, je kunt prima vanuit huis starten. Maar het kan ook zijn dat je het juist fijn vindt om ergens buitenshuis te zitten. Een flexplek reserveren kan dan ook een goede optie zijn.
  5. Een goed begin is het halve werk. Jij weet waar jouw potentiële opdrachtgevers zich bevinden en hoe je uitzendkrachten aan de juiste baan helpt. Je bent een kei in het verbinden van mensen. Dan kunnen we ons voorstellen dat je niet ook nog zit te wachten op het regelen van alle administratie die daarbij komt kijken. Je wilt gewoon snel van start. Daar kunnen we je bij Nedflex mee helpen.
     

Ben jij benieuwd naar franchisenemen bij Nedflex uitzendbureau?