Vakblad nr. 2 - 2021

Nr. 2 - 2021

Beter databeheer aan de achterkant doet food-franchises groeien

Interview

De wereld digitaliseert, franchiseformules in de horeca gaan daar vol in mee. Vooral aan de voorkant met o.a...

De valkuilen van de standstill-periode

Juridisch

De standstill-periode zou eraan moeten bijdragen dat franchisenemers voldoende tijd krijgen voor beraad en...

Samenwerken aan de groei van New York Pizza

Coverstory

Waar begin je met het vinden van de juiste mensen? Hoe speel je in op fluctuerende marktomstandigheden, Franchise+...

‘Franchisenemers zijn mijn keukenbrigade op afstand’

Uitgelicht

Chef-kok Robert Kranenborg heeft jarenlang topsport bedreven. Als leider van de keukenbrigades van onder meer van...

‘De drempel is laag’

Juridisch

Provalliance Nederland is met een netwerk van ruim 300 kapsalons een toonaangevende speler in kappersland.

10-jarig Anytime Fitness groeit gestaag door

Interview

Master franchise Petro Hameleers en algemeen directeur Joep Brouns blikken kort terug op het succes en richten hun...

“Ik heb alles wat ik heb geleerd meegenomen in een rugzak”

Interview

Als je talenten, je vaardigheden en je ervaringen maar vooral ook je mogelijkheden samenvallen, mag je jezelf...

‘De mensen die bij je werken zorgen voor het succes’

Interview

Van pizzabakker tot manager tot franchisenemer: het succesverhaal van Klaske Somsen (25) uit Sneek is een verhaal...

Wat kunnen McDonalds, Burger Kingen Wok To Go leren van SLA?

Uitgelicht

Wat kunnen andere fastservice formules dan van SLA leren?

Waarom data kansen biedt binnen de formule

Interview

Edric Sandikromo vertelt wat de software Exact voor Finance kan betekenen voor de franchisegever, de franchisenemer...

Lieve Pieters ís haar Snap Fitness club

Interview

Van een carrière in de financiële sector naar startende ondernemer in de fitness-branche.

SuperGarant spreekt de taal van franchise

Interview

SuperGarant bedient al ruim 35 jaar het Nederlandse MKB met producten, diensten en verzekeringen gericht op zo’n...

“De poké bowl is here to stay”

Interview

Door Amsterdam lopen en je realiseren dat er niks gezonds te krijgen is dat tegelijk snel klaar en betaalbaar was...

De afgeleide succesformule

column

Franchisesucces begint bij een vraag die nog wel eens wordt overgeslagen: wat is het beoogde doel van franchise?

‘Advies aan tafel, daar zetten we op in’

Interview

Met 100 franchisenemers en 180 winkels is De Hypotheker marktleider in de wereld van hypotheekadvies en...

Relatiebeding in de franchiseovereenkomst: Wet franchise van toepassing?

column

Postcontractuele non-concurrentiebedingen in een franchiseovereenkomst zijn sinds de invoering van de Wet franchise...

De Pannekoekenbakker omarmt online handboek

Interview

De route van beperkt afspraken vastleggen naar een gebruiksvriendelijk en allesomvattend franchisehandboek in de...

Met recht Meesters in Franchise: AG Hart Advocaten

Juridisch

De oorsprong van AG Hart Advocaten gaat terug tot 1901 toen advocatenkantoor Anema & Greve in Rotterdam van start...

FT-CLUB bedient nichemarkt

Interview

De eerste Nederlandse FT-CLUB club opende net na de tweede lockdown in Zwijndrecht. Franchisenemer Arjan van Dorp...

“Het bezorgen is onze redding geweest”

Interview

Alle franchisenemers van Bakker Bart zijn de coronacrisis goed doorgekomen. Niet zo vanzelfsprekend, want sommige...

‘Wij bezorgen iedereen graag een glimlach, ook als ze afrekenen’

Interview

De IJsmaker is geen standaard ijssalon. Ja, ze verkopen dan weliswaar ijs, heel veel ijs. Maar verwacht er geen...

‘Afwisseling, vrijheid en een goede boterham; wat wil je nog meer?’

Interview

Van een drukkerij naar de verkoop van levensmiddelen. En van loondienst naar het zelfstandig ondernemerschap.

De convenience partner aan de achterkant

Interview

On-the-go specialist en logistiek dienstverlener Lekkerland zorgt voor de bevoorrading van de winkels van Coffee...

Vakblad

Tweemaal per jaar verschijnt het vakblad Franchise+ waarin de vele kanten van franchising worden belicht.