Nummer 6 - 2012

december

De lat ligt hoog bij Kentucky Fried Chicken

Coverstory

De lat ligt hoog bij KFC Kiprestaurantformule groeit snel in Nederland met topondernemers Sinds het jaar 2000 pakt...

Yoghurt Barn maakt yoghurt sexy

Uitgelicht

Lekker, gezond en een beetje een saai product dat je vooral binnenshuis eet: yoghurt. Wouter en Esther Staal wisten...

Interview met Dr. Cor Molenaar

Interview

Het ondernemerschap ligt bij de franchisenemer. Professor Cor Molenaar is een autoriteit op het gebied van...

"Vrijheid was doorslaggevend om de stap te maken"

Franchisenemersportret

Eigenlijk wilden Agine en Hein Buiteman helemaal niet ondernemen via een franchiseformule. De open houding van de...

Flexibele BV geeft franchisegever extra mogelijkheden

Uitgelicht

De nieuwe wetgeving rond de flexibele BV geeft franchisegevers een groot aantal extra mogelijkheden ten opzichte...

Samen honderd jaar Formido

Uitgelicht

Ze hebben alle directies van Formido meegemaakt en zijn samen goed voor bijna honderd jaren bij de bouwmarktformule...

Kansen voor retailers

Uitgelicht

De tijd dat internet enkel werd beschouwd als een bedreiging ligt achter ons. Inmiddels zien retailers ook kansen...

Franchise Business School: elkaar uitdagen en van elkaar leren

Uitgelicht

Speciaal voor de directie en het management van franchiseorganisaties (de franchisegever) heeft Rabobank, in...

10 Vragen aan Maartje Dimmers

Interview

Tien vragen aan Maartje Dimmers van Grapedistrict in Oisterwijk.

Kleren maken de ondernemer

Reportage

Hoewel winkelen bovenaan de hobbylijst van veel vrouwen staat, beleven kledingwinkels moeilijke tijden. De laatste...

Belastingfraude bij ondernemers

Juridisch

In mei van dit jaar deed de FIOD invallen bij diverse franchisenemers van Super de Boer. Deze invallen gingen met...

Vakblad

Vijfmaal per jaar verschijnt het vakblad Franchise+ waarin de vele kanten van franchising worden belicht.