10 Vragen aan Maartje Dimmers

Naam: Maartje Dimmers
Leeftijd: 32
Functie: franchisenemer van Grapedistrict in Oisterwijk sinds 1 oktober 2011
Aantal uur per week: veel

Hoe ben je in je huidige functie terechtgekomen?
Van jongs af aan heb ik al veel interesse gehad in horeca. Mijn bijbanen waren allemaal in de horeca. Toen ik na mijn hbo-studie terecht kwam in de arbeidsbemiddeling vond ik dat leuk, maar kwam er al snel achter dat ik dat niet mijn hele leven zou willen doen. Ik ben toen wijn gaan importeren uit Frankrijk en die verkocht ik dan via mijn eigen webshop. Wijn vind ik fantastisch, maar via internet had ik geen direct contact met de klanten en dat miste ik. Dus wilde ik een wijnwinkel openen. Via De Parade in Amsterdam kwam ik in aanraking met de jongens van Grapedistrict. En op 1 oktober 2011 heb ik mijn vestiging in Oisterwijk geopend.

Wat vind jij het leukste aspect aan deze franchiseformule en hoe is de verdeling vrouw/man binnen deze formule?
De eigen wijze waarop we wijn verkopen. Nieuw, verfrissend en laagdrempelig. Wijn staat voor gezelligheid en in de winkels van Grapedistrict is het altijd gezellig. Er zijn binnen de formule in totaal twee vrouwelijke franchisenemers (ik en Varna van Grapedistrict Eindhoven) en drie mannelijke. Grapedistrict heeft ook nog zes winkels in eigen beheer.

Welke andere franchiseformules spreken je aan en waarom?
Ik hou altijd van formules die iets met eten en drinken te maken hebben en die het net op een nieuwe manier aanpakken bijvoorbeeld: ‘t Vlaams Broodhuys vind ik geweldig.

Welke eigenschappen komen je goed van pas in je werk?
Ik ben een echte doorzetter. Als het even niet lukt, ga ik nog harder werken om ervoor te zorgen dat het wel lukt. Grapedistrict levert ook wijn aan horeca. Ik vind het leuk om horeca te bezoeken en ze te overtuigen dat onze wijn de beste wijn is voor hun bedrijf.

Hoe combineer je werk en privé?
Ja dat is lastig. Het is even zoeken, want je bent zo bezig om je zaak op te bouwen dat je minder vrije tijd hebt. Maar de vrije tijd die ik heb benut ik dan ook ten volle.

Hoe ziet je vrijetijdsbesteding eruit?
Mijn ideale vrijetijdsbesteding is misschien niet zo vreemd, maar dat is met vrienden/familie genieten van een goed glas wijn, lekker eten en bijkletsen. Wat is het grootste succes in je carrière?
Financiering krijgen bij de bank in deze tijd. En ook de opening van mijn winkel behoort tot het grootste succes tot nu toe. Maar er gaan er nog vele volgen...

Wat was minder succesvol in je carrière?
Ik ben nog maar net bezig en tot nu toe gaat het eigenlijk prima. Waar ik aan moet wennen zijn de dagen dat het net iets minder druk is in de winkel. Ik hou van drukte en dynamiek, dus ik hou van de vrijdagen en zaterdagen.

Welke tip heb je voor vrouwen die franchisenemer willen worden?
Als je de drive hebt om voor jezelf te beginnen GA ER DAN VOOR!!! Om zelf iets op te bouwen is fantastisch!

Wat staat er bovenaan je verlanglijstje?
Meerdere Grapedistrict-winkels te openen!