Nummer 2 - 2011

april

Kwalitaria: waar snacken eten wordt

Coverstory

Uitgangspunten vernieuwingen vormen de zes G's Kwalitaria. Ruim twintig jaar bestaan de cafetaria's van Kwalitaria...

Franchisenemersportret Fahrad Sedighi

Franchisenemersportret

Farhad Sedighi wast auto's en helpt jongeren. Farhad Sedighi verruilde zijn baan als jongerenwerker vier jaar gele...

CIGO tabaksformule maakt nieuwe start

Convenience Concept BV (onderdeel van Lekkerland Benelux NV) heeft een nieuwe tabaksformule ontwikkeld: CIGO. De fo...

Ritel-vestiging voor Maurits van der Tas

Uitgelicht

"Franchisenemer Maurits van der Tas opende begin dit jaar een Ritel-vestiging in Oud-Beijerland.

Het succes van Rituals

Interview

Toen oprichter Raymond Cloosterman in 2000 met Rituals begon was zijn missie simpel: met een beetje extra aandacht...

10 redenen om te gaan franchisen

10 redenen om te gaan franchisen Als je overweegt om ondernemer te worden kun je dit doen door je als franchiseneme...

Adviezen voor startende ondernemers

Juridisch

Als franchisenemer maakt u de belangrijkste keuzes bij de start van de franchise. U tekent dan immers de franchiseo...

Franchisenemersportret Marc Scheepers

Franchisenemersportret

Marc Scheepers investeert in Oil & Vinegar Nijmegen. Hij was de eerste franchisenemer van Oil & Vinegar en is nu d...

Column visie - Karin Valk

Algemeen

Het hoofdkantoor van een winkelketen moet wachten op verkoopcijfers uit de winkels. Voorraden zijn niet inzichtelij...

Franchise, de focus op kwaliteit en continuïteit

Algemeen

Bij de samenwerking tussen franchisegever en -nemer is het van belang dat beide partijen voldoende geld verdienen v...

Fit20 vindt gat in de markt van personal training

Uitgelicht

Dit jaar negen vestigingen erbij, vanaf 2012 minimaal twaalf per jaar erbij: fitnessformule fit20 heeft de ambitieu...

Franchise and the City in Leiden

Franchise and the city

Franchise+ gaat op pad in een stad en laat ondernemers aan het woord over hun winkel, hun formule en over hun stad....

Vakblad

Zesmaal per jaar verschijnt het vakblad Franchise+ waarin de vele kanten van franchising worden belicht.