De Pannekoekenbakker

  Altijd al gedroomd van je eigen pannenkoeken restaurant? Ben jij ambitieus, heb je een passie voor service en gastheerschap en streef je altijd naar beste kwaliteit? Sluit je dan aan bij de enthousiaste ondernemers van De Pannekoekenbakker!

  OF:

  Heb jij al een horecaonderneming en ben je op zoek naar een sterke partner die jou ontzorgt en vele voordelen oplevert? Ooit gedacht aan conversie franchising? Sluit je als deelnemer aan bij De Pannekoekenbakker en bouw je onderneming om tot een succesvol pannenkoekenrestaurant. Lees hier meer.

  De restaurants van De Pannekoekenbakker franchise maken van pannenkoeken eten een beleving voor jong en oud. Dat doen ze door vertrouwde én verrassende pannenkoeken te bakken met de lekkerste ingrediënten en beste kwaliteit in een gastvrije, Hollandse informele sfeer.

  Op een solide fundament, gelegd in 1983, heeft De Pannekoekenbakker zich ontwikkeld tot een bewezen succesvolle franchiseformule. Om dit succes voort te kunnen zetten, zoekt De Pannenkoekenbakker zelfstandig ondernemers die deel uit willen maken van dit unieke soft franchiseconcept.

  De Pannekoekenbakker: een franchiseformule als geen ander

  Van, door en voor ondernemers: De Pannekoekenbakker kan niet succesvol zijn zonder haar deelnemers. Evenzeer geldt het omgekeerde. Een belangrijke voorwaarde voor succes is, dat er met elkaar gestreefd wordt naar een samenwerking die gericht is op het gezamenlijk doel: succesvol zijn in de markt, gebaseerd op wederzijdse openheid, vertrouwen en respect. De eigenaren van de franchiseorganisatie zijn zelf deelnemer of deelnemer geweest aan de franchiseorganisatie.

  Samenwerkingsverband van Pannekoekenbakker-ondernemers: De formule van De Pannekoekenbakker is ontstaan door een hecht samenwerkingsverband van zelfstandige ondernemers, die ieder een eigen vestiging van De Pannekoekenbakker exploiteren en gezamenlijk de formule De Pannekoekenbakker exploiteren. Dit samenwerkingsverband uit zich met name in korte communicatielijnen, gestructureerd overleg, mogelijkheden om eigen ideeën in te brengen én transparantie. De Pannekoekenbakker wil dat deelnemers het gevoel hebben dat de franchiseorganisatie van hen allen is.

  Lage franchise fee: Door een efficiënte organisatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van kennis en participatie van de deelnemers, is de franchise fee betrekkelijk laag. De hoogte van de fee is op basis van de hoeveelheid afgenomen meel, omdat De Pannekoekenbakker dit de meest eerlijke verdeling vindt. Ze zijn immer een organisatie met in de kern een groep van ondernemers die op basis van gelijkwaardigheid goed samenwerken. Daardoor is het voordeel voor de deelnemers optimaal. 

  Goed verdienmodel voor alle deelnemers: De Pannekoekenbakker vindt het belangrijk dat er voor ondernemers een goed verdienmodel mogelijk is, zodat zij in staat worden gesteld om de beste kwaliteit en meest persoonlijke service te bieden aan gasten.

  Investering: Het vereiste eigen vermogen begint bij €15.000 euro, bestaande uit het entreegeld. Daarbij komen kosten die afhankelijk zijn van de huidige conditie en de inventaris van de locatie.

  Voordelen van deelname aan De Pannekoekenbakker franchiseorganisatie

  Vanuit de centrale organisatie wordt veel gedaan voor de deelnemers. De franchisemanager is voor deze ondersteuning fulltime in dienst. Denk hierbij aan gezamenlijke inkoop, marketing acties, mystery guest programma, metaplan sessies voor personeelsbijeenkomsten, de Pannekoekenbakker Academy, hygiëne controle, kidsclub, spaar/loyalty programma en marketing ondersteuning voor de lokale markt. Daarnaast biedt de organisatie je hulp, als nieuwe Pannekoekenbakker ondernemer. Dit kan zijn bij de aankoop of huur van een pand en exploitatie ervan, de inrichting, financiering en opleiding bij een bestaande vestiging. Maar ook ondersteuning in de eerste periode na opening, waarbij er veel op jou en de medewerkers afkomt. Je bent en blijft verantwoordelijk voor de eigen exploitatie maar ze helpen je graag. Verder worden de volgende voordelen en ondersteuning je geboden door De Pannekoekenbakker organisatie:

  • Gebruik maken van de jarenlange ervaring en bekendheid van het merk “De Pannekoekenbakker”.
  • Exclusief rayon
  • Exclusief recht voor het huren van bakcarrousels, die ontwikkeld zijn voor De Pannekoekenbakker om de lekkerste pannenkoeken te kunnen bakken
  • Gebruik maken van unieke recepturen en bereidingswijzen van gerechten
  • Stage lopen bij andere vestiging(en) vooraf is een vereiste en helpt je bij de opstart.
  • Profiteren van gezamenlijke inkoopvoordelen bij leveranciers. 
  • Online up-to-date handboek met alle relevante informatie over de formule van De Pannekoekenbakker.
  • Communicatie- en opleidingsprogramma voor je medewerkers, middels de Co@ch app.
  • Online reserveringssysteem voor gasten.
  • Bestelportaal, waarin je promotiematerialen in de huisstijl van De Pannekoekenbakker kunt ontwerpen en bestellen, zoals posters, flyers, etc.
  • Website, Facebookpagina en Mailprogramma, waarmee je direct kunt communiceren met je nieuwsbriefleden. 
  • Voor de jongste gasten tot 13 jaar is er de KidsClub. Leden van de KidsClub krijgen diverse voordelen. De KidsClub telt ruim 35.000 leden.
  • Uitwisselen van kennis en ervaring met collega ondernemers, o.a. op eigen congressen.
  • Inspraak in de formule via de franchiseraad.

  Jouw profiel als Pannekoekenbakker deelnemer

  Als deelnemer van De Pannekoekenbakker wordt van je verwacht dat  je loyaal bent aan de formule en dat je actief deelneemt door een bijdrage te leveren aan de uitstraling en de kernwaarden van De Pannekoekenbakker. Verder verwachten ze dat je:

  • Met passie gasten persoonlijke service wil bieden
  • Ervaring (dit niet een vereiste) of affiniteit hebt in de horeca
  • Altijd de beste kwaliteit nastreeft
  • Ervaring hebt in het dagelijks leiding geven aan een groep medewerkers
  • Bereid bent in één van de vestigingen stage te lopen, om alle ins en outs te leren
  • Actief aanwezig bent bij georganiseerde bijeenkomsten, zoals de congressen en bakkerspraat, waar van gedachten kan worden gewisseld om samen de beste kwaliteit na te streven.
  • Dat je meedoet met acties voor gasten om “het feest van pannenkoeken eten” uit te dragen en te versterken.

  Samen de formule en de keten van Pannekoekenbakkers nog sterker maken? 

  Ben je een echte teamplayer, en vind je het leuk deel uit te maken van een groep én ben je bereid om een aandeel hierin te leveren?

  De Pannekoekenbakker is in 1983 als een ongedwongen familierestaurant gestart. Het fundament van De Pannekoekenbakker werd gelegd toen Co en Ineke Stelling de eerste Pannekoekenbakker openden in het Brabantse vestingstadje Heusden. 

  Sinds dien is De Pannekoekenbakker een ambitieuze organisatie die continu bezig is met het versterken van haar positie op de pannenkoeken markt. In de loop der jaren heeft de formule zich sterk ontwikkeld en bewezen succesvol te zijn. Inmiddels zijn er 15 vestigingen. Door groei van het aantal vestigingen en met de juiste ondernemers geven ze onder meer vorm aan deze ambitie.

  Kernwaarden van De Pannekoekenbakker formule

  Met een slogan als: “Altijd een feest” laten ze zich leiden door de vastgestelde kernwaarden:

  • Persoonlijke service
  • De beste kwaliteit
  • Toegankelijk
  • Betrouwbaar
  • Hollands

  40-jarig bestaan van De Pannekoekenbakker

  Begin dit jaar vierde De Pannekoekenbakker haar 40-jarig jubileum. Wat in december 1983 begon als een klein...

  Pierre en Lisette Hendrikx sinds januari 1998 uitbaters van De Pannekoekenbakker

  Pierre en Lisette Hendrikx. Sinds januari 1998 uitbaters van De Pannekoekenbakker in Thorn

  Franchisenemersportret: Jolanda van der Linden Bij De Pannekoekenbakker

  Franchisenemersportret

  Lees hier het verhaal van Jolanda van der linden, die franchisenemer is bij De Pannekoekenbakker

  De Pannekoekenbakker omarmt online handboek

  Interview

  De route van beperkt afspraken vastleggen naar een gebruiksvriendelijk en allesomvattend franchisehandboek in de...

  Geluk staat voorop bij De Pannekoekenbakker

  Interview

  De Pannekoekenbakker begon 35 jaar geleden als een ongedwongen familierestaurant. Die typering geldt nog steeds...

  Geïnteresseerd in deze formule?
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Direct informatie aanvragen

  Kerncijfers

  Franchise sinds
  1985
  Aantal vestigingen
  15
  Waarvan franchise
  15
  Entreegeld
  €15.000
  Franchise fee
  1,6%
  Benodigd eigen vermogen
  €15.000