Bouw je horecaonderneming om tot een Pannekoekenbakker restaurant

De restaurants van De Pannekoekenbakker maken van pannenkoeken eten een beleving voor jong en oud. Dat doen ze door vertrouwde én verrassende pannenkoeken te bakken met de lekkerste ingrediënten en beste kwaliteit in een gastvrije, Hollandse informele sfeer. Dit is jouw kans om aan te sluiten bij het succes van De Pannekoekenbakker door middel van conversie franchising.

Wat is conversie franchising?

Conversiefranchising is wanneer een bestaand bedrijf, toetreedt tot een franchise-organisatie. Het merk, de operationele procedures en het bedrijfsmodel van het bestaande bedrijf worden omgezet in wat in overeenstemming is met de nieuwe franchiserelatie.

Waarom aansluiten als deelnemer bij De Pannekoekenbakker

Vaak worden horecaondernemingen geconfronteerd met de keuze om te rebranden, en velen kiezen ervoor om dit om veel verschillende redenen te doen. Het hebben van een partner die jou de tools, training en ondersteuning biedt die je nodig hebt om te slagen, kan een groot verschil maken voor jouw bedrijfsresultaten.

Het rendement van een deelnemer van De Pannekoekenbakker is vaak direct vanaf de toetreding beter dan iemand die alles volledig zelf probeert te regelen. Vanuit de centrale organisatie wordt veel gedaan voor de deelnemers. De franchisemanager is voor deze ondersteuning fulltime in dienst. Denk hierbij aan gezamenlijke inkoop, marketing acties, mystery guest programma, metaplan sessies voor personeelsbijeenkomsten, de Pannekoekenbakker Academy, hygiëne controle, kidsclub, spaar/loyalty programma en marketing ondersteuning voor de lokale markt. Daarnaast biedt de organisatie je hulp, als nieuwe Pannekoekenbakker ondernemer. Dit kan zijn bij de inrichting, financiering en opleiding bij een bestaande vestiging. Maar ook ondersteuning in de eerste periode na opening, waarbij er veel op jou en de medewerkers afkomt. Je bent en blijft verantwoordelijk voor de eigen exploitatie maar ze helpen je graag. Verder worden de volgende voordelen en ondersteuning je geboden door De Pannekoekenbakker organisatie:

Bewezen businessmodel

Een voordeel van het toetreden bij De Pannekoekenbakker is dat je gebruik maakt van een businessmodel dat in de loop van de jaren is gebouwd en getest en waarvan is bewezen dat het keer op keer werkt. Andere Pannekoekenbakker deelnemers hebben het model keer op keer getest om het hoogst mogelijke succesniveau uit het bedrijf te halen. Kortom: bij De Pannekoekenbakker hoef je niet te experimenteren en het wiel opnieuw uit te vinden. De volgende voordelen worden je geboden door De Pannekoekenbakker organisatie:

 • Exclusief recht voor het huren van bakcarrousels, die ontwikkeld zijn voor De Pannekoekenbakker om de lekkerste pannenkoeken te kunnen bakken.
  De Pannekoekenbakker Carrousel is bijvoorbeeld één van de succesfactoren van de Pannekoekenbakker. Deze bakcarrousel waarmee de pannenkoeken worden gebakken is door de Pannekoekenbakker organisatie zelf ontwikkeld. Het ontwikkelde bakproces vormt een waarborg voor een constante kwaliteit van de producten. Bovendien worden door toepassing van het bakproces met carrousels efficiencyvoordelen behaald en kunnen in kortere tijd grotere hoeveelheden pannenkoeken worden gebakken De carrousels stellen De Pannekoekenbakkers in staat om naast de vertrouwde pannenkoeken ook steeds weer verrassende, niet alledaagse pannenkoeken te bakken. Dit maakt de menukaart voor gasten veelzijdig en verrassend.
 • Gebruik maken van unieke recepturen en bereidingswijzen van gerechten
 • Profiteren van gezamenlijke inkoopvoordelen bij leveranciers.
 • Online reserveringssysteem voor gasten.
 • Uitwisselen van kennis en ervaring met collega-ondernemers, o.a. op eigen congressen.
 • Inspraak in de formule via de franchiseraad.
pannekoekenbakker

Marketing

De Pannekoekenbakker is een bekend merk en heeft een aanzienlijke hoeveelheid marketingkracht en slagkracht. Dit zou jou als onafhankelijke horecaondernemer ten goede kunnen komen. Je kunt aanzienlijke marketingvoordelen behalen door geassocieerd te worden met De Pannekoekenbakker, een merk dat top-of-mind is bij consumenten, zowel regionaal als nationaal. Daarnaast worden je volgende voordelen je geboden door De Pannekoekenbakker organisatie:

 • Bestelportaal, waarin je promotiematerialen in de huisstijl van De Pannekoekenbakker kunt ontwerpen en bestellen, zoals posters, flyers, etc.
 • Website, Facebookpagina en Mailprogramma, waarmee je direct kunt communiceren met je nieuwsbriefleden. 
 • Voor de jongste gasten tot 13 jaar is er de KidsClub. Leden van de KidsClub krijgen diverse voordelen. De KidsClub telt ruim 35.000 leden.
 • Iedere vestiging van de Pannekoekenbakker biedt in enigerlei vorm speelgoed aan. Dit kan in een vitrinekast, maar ook in de vorm van een echte speelgoedwinkel.
  Kinderen tot en met 12 jaar krijgen bij tal van producten gratis ‘smulmunten’, ook wel ‘smul’ genoemd. Smul is ‘Pannekoekenbakkers-geld’ voor kinderen, waarmee ze iets kunnen ‘kopen’ in de speelgoedwinkel. In de menukaart staat het aantal smulmunten bij elk kindergerecht vermeld.

Betere training en ondersteuning

Als deelnemer bij De Pannekoekenbakker word je ondersteund op verschillende manieren, zoals training, begeleiding en inrichting van je eigen vestiging. Deze begeleiding van de grotere en meer ervaren franchisegever draagt zeker bij aan de ontwikkeling en groei van jouw eigen horecabedrijf. Het succes van de franchisegever hangt ook af van het succes van jou als franchisenemer, je er zeker van zijn dat je van De Pannekoekenbakker alle ondersteuning en training krijgt die je de nodig hebt om succesvol te worden als pannekoekenrestaurant. De volgende voordelen worden je geboden door De Pannekoekenbakker organisatie:

 • Stagelopen bij andere vestiging(en) vooraf is een vereiste en helpt je bij de opstart.
 • Profiteren van gezamenlijke inkoopvoordelen bij leveranciers. 
 • Online up-to-date handboek met alle relevante informatie over de formule van De Pannekoekenbakker.
 • Communicatie- en opleidingsprogramma voor je medewerkers, middels de Co@ch app.

Wat we van jou verwachten als Pannekoekenbakker deelnemer

Als deelnemer van De Pannekoekenbakker wordt van je verwacht dat je loyaal bent aan de formule en dat je actief deelneemt door een bijdrage te leveren aan de uitstraling en de kernwaarden van De Pannekoekenbakker. Verder verwachten ze dat je:

 • Met passie gasten persoonlijke service wil bieden
 • Altijd de beste kwaliteit nastreeft
 • Bereid bent in één van de vestigingen stage te lopen, om alle ins en outs te leren
 • Actief aanwezig bent bij georganiseerde bijeenkomsten, zoals de congressen en bakkerspraat, waar van gedachten kan worden gewisseld om samen de beste kwaliteit na te streven.
 • Dat je meedoet met acties voor gasten om “het feest van pannenkoeken eten” uit te dragen en te versterken.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden en wil jij gebruik maken van de jarenlange ervaring en bekendheid van het merk “De Pannekoekenbakker”?