Pierre en Lisette Hendrikx sinds januari 1998 uitbaters van De Pannekoekenbakker

Pierre en Lisette Hendrikx zijn sinds januari 1998 uitbaters van De Pannekoekenbakker in “Het Witte Stadje Thorn” in Midden-Limburg. De laatste jaren worden zij sterk ondersteund door zoon Rens en dochter Renée. Beiden hebben zij een fulltime baan binnen het bedrijf. Rens (30) als chef- kok en culinair mede ontwikkelaar binnen de franchiseorganisatie en Renée als manager in de service, planning en personeelszaken.

Hoe ben je in contact gekomen met De Pannekoekenbakker en waarom ben je gestart bij de De Pannekoekenbakker franchise?

Als kasteleinsechtpaar waren wij in de jaren 90 op zoek naar een zgn. dag-zaak. Met name de nachtelijke werktijden in combinatie met twee jonge kinderen waren best zwaar in een druk dorpscafé. In 1998 konden wij in onze woonplaats Thorn een De Pannekoekenbakker overnemen van Peter en José Akkerman. In de jaren daarna hebben we zelf deelgenomen aan de oprichting van de franchiseorganisatie; ‘De Pannekoekenbakker’. Daardoor ben ik nu zowel franchisegever als ook franchisenemer, hetgeen groot begrip oplevert voor het functioneren van iedere vestiging op zich.

 

De Pannekoekenbakker Thorn

Wat zijn jouw ervaringen als franchisenemer bij De Pannekoekenbakker tot nu toe?

De Pannekoekenbakker is een franchise met zeer gemotiveerde ondernemers, die met veel gevoel voor service en kwaliteit samen elkaar pushen om steeds nieuwe ideeën en ontwikkelingen toe te passen. Zeer positief is daarbij de wijze waarop we ons samen door de coronatijd hebben gestreden en overleefd. Dan zie je pas waardoor ideeën delen je samen zo sterk maakt. Ook door de overkoepelende franchiseorganisatie werd en wordt nog steeds veel ondersteuning geboden.

Welke ondersteuning heb jij van de franchiseformule ontvangen tijdens de voorbereiding en opening en welke ondersteuning ontvang je op dit moment nog?

Er is altijd ondersteuning op het gebied van interne organisatie van je bedrijf, automatisering, maar ook op culinair gebied. We hebben samen met collega’s veel besproken, getest en uiteindelijk ook doorgevoerd. Dit zijn dingen die tijd nodig hebben, maar van groot belang zijn. Samen heeft dit tot mooie resultaten geleidt waar we nog steeds dankbaar en trots op zijn.

Wat zijn jouw toekomstplannen voor de korte & lange termijn?

Voor Lisette en mij zijn wij langzaam in een fase beland waarin wij ons restaurant definitief willen doorgeven aan Rens en Renée. Een positief teken is daarbij, dat je ziet dat al bij meerdere collega’s een dergelijke overname (naar hun kinderen) succesvol in gang is gezet. Beide kinderen zien een positieve toekomst binnen onze organisatie en ons eigen restaurant zeker tegemoet. En er zijn nog genoeg mogelijkheden en uitdagingen voor hen om allerlei zaken verder door te ontwikkelen.

 

Pannekoek bij De Pannekoekenbakker franchiseformule

Heb je andere anekdotes/verhalen die je graag zou willen delen?

Naast het vele werk zijn we vooral onze slogan "ALTIJD FEEST!!!" niet vergeten. Zowel voor onze medewerkers als voor onze gasten staat dit steeds hoog in ons vaandel. Met Limburgse trots houden we natuurlijk altijd van een feestje. Plezier in je werk straal je uit naar je gasten!!!

Heb jij tips voor startende franchisenemers?

  • Zorg bij de start voor voldoende medewerkers en begin zelf met meewerken in een functionerende Pannekoekenbakker
  • Denk bij een locatiekeuze ook aan het toenemend toerisme in eigen land.
  • Ga voor een locatie met speelgelegenheid, ruimte voor terras en voldoende parkeergelegenheid.

Meer weten over De Pannekoekenbakker?