Franchisenemersportret: Jolanda van der Linden Bij De Pannekoekenbakker

Met het schrijven van franchisenemersportretten, maken wij franchisenemers zichtbaar en blij. Daarnaast krijgen wij een beeld over de ondernemer achter zijn franchisevestiging. In het franchisenemersportret, wordt zowel de meerwaarde van de franchisenemer als de onderneming in beeld gebracht om te laten zien waar de franchisenemer voor staat en gaat. Deze week hebben wij een franchisenemersportret gemaakt over Jolanda van der Linden, die franchisenemer is bij De Pannekoekenbakker in zeeland.

Even voorstellen…

Jolanda van der Linden, 59 jaar, is al 25 jaar lang franchisenemer bij De Pannekoekenbakker Zeeland, een dorpje in Noord Brabant vlakbij haar woonplaats in Uden. Samen met haar man Peter van der Linden heeft zij de vestiging opgericht. Peter is helaas in 2014 komen te overlijden. Samen met hun dochter Veerle runt Jolanda nu de zaak, waarbij Veerle steeds meer taken over gaat nemen.

Hoe ben je in contact gekomen met De Pannekoekenbakker en waarom ben je gestart bij de De Pannekoekenbakker franchise?

Voorheen had Peter een baan als tennisleraar, en werkte hij daarnaast als zelfstandig ondernemer in de verkoop van sportkleding. Ik heb zelf 12,5 jaar lang een eigen kapsalon gerund in Vinkel.
In eerste instantie wilde ik eigenlijk een tweede kapsalon openen, maar door mijn kapperseczeem was dit helaas geen optie meer.  Mijn 2 zussen waren al aangesloten bij De Pannekoekenbakker franchise, zo zijn wij ook geïnteresseerd geraakt. Via mijn zwager Peter Akkerman zijn wij met de formule in contact gekomen.

Wat zijn jouw ervaringen als franchisenemer bij De Pannekoekenbakker tot nu toe?

De Pannekoekenbakker is een gedreven club ondernemers die het beste voor hebben met hun eigen zaak en de gehele franchise onderneming . 
Natuurlijk zijn er als ondernemer ook een aantal uitdagingen, zoals de ruime openingstijden, veel uren maken en het vinden van het juiste personeel, maar als Pannekoekenakker-ondernemer word je goed ondersteunt. Samen innoveren, vernieuwen, verbeteren en continueren is het doel.

Welke ondersteuning heb jij van de franchiseformule ontvangen tijdens de voorbereiding en opening en welke ondersteuning ontvang je op dit moment nog?

Tijdens de opstart heeft de franchise ons enorm geholpen, We kregen hulp vanuit de vestiging Thorn. 
Momenteel ontvangen wij heel erg veel ondersteuning vanuit de formule. Het gezamenlijk inkopen, de prijs afspraken die worden gemaakt en de menukaart. Omdat onze franchise verschillende commissies heeft waar ondernemers zich bij kunnen aansluiten wordt er goed ingespeeld op de wens van de ondernemers. Zo blijven we innovatief en verzinnen we veel leuke acties, nieuwe pannenkoeken en nog veel meer.  We zien dit als een grote ondersteuning vanuit de formule.

Wat zijn jouw toekomstplannen voor de korte & lange termijn?
Mijn toekomstplan is dat ik zelf steeds minder ga werken en mijn dochter de zaak overneemt. Uiteraard help ik haar nog graag mee.

Heb je andere anekdotes/verhalen die je graag zou willen delen?

ALTIJD EEN FEEST! Ook met de ondernemers onderling. Je ziet dat veel van de kinderen van ondernemers de zaak overnemen dit zie ik als een groot compliment.

Heb jij tips voor startende franchisenemers?

  • Kies niet voor een te klein pand in verband met uitbreidingsmogelijkheden
  • Ga voor een locatie met speelgelegenheid, ruimte voor terras en voldoende parkeer mogelijkheden

Meer weten over deze franchiseformule?

Op naar landelijke dekking! Maak deel uit van onze mooie organisatie. Ben je ook geïnteresseerd om aan de slag te gaan als franchisenemer bij De Pannekoekenbakker en wil je meer weten over deze franchiseformule en je eigen restaurant starten?

of

Lees meer over: