Marquardt Küchen

Heb jij een passie voor keukens en wil jij van deze passie je baan maken? Marquardt Küchen zoekt enthousiaste ondernemers. Deze kans mag je niet missen!

Marquardt Küchen is opgericht in 1991 door Michael Marquardt. Het idee was om kwaliteitskeukens met graniet betaalbaar te maken voor iedereen. Inmiddels heeft Marquardt deze focus verlegd van graniet naar stenen werkbladen in het algemeen, wat ook terugkomt in de pay-off: ‘Dé Duitse specialist in keukens met stenen werkbladen’. Bij Marquardt Küchen staat samenwerken met de klant centraal. Marquardt Küchen zorgt dat de wens van de klant perfect wordt vertaald naar een kwaliteitskeuken, rechtstreeks vanuit de steenfabrieken in Duitsland.

Waarom klanten kiezen voor Marquardt Küchen

Marquardt Küchen blijft altijd dicht bij de bron. De formule houdt van stijlvolle keukens in het midden- en hoger segment en werkt alleen met premium merken uit Nederland & Duitsland. Door het hebben van een eigen steenfabriek in Duitsland kan Marquardt Küchen gemakkelijk transparant zijn over hun prijzen.

"What you see, is what you get".

Marquardt Küchen is ervan overtuigd dat wanneer je reële prijzen hanteert en daar open over communiceert, je geen acties of extra beslisserskorting nodig hebt. Marquardt Küchen hoeft klanten niet te dwingen tot het nemen van een beslissing. Zij helpen klanten liever met een gedegen keuze maken door ze te voorzien van vakkennis en onderbouwde argumenten. Alles wordt vanuit eigen de winkel geregeld en gecoördineerd, van inmeten tot monteren en van oplevering tot service. Hierdoor is één gezicht het vaste aanspreekpunt.

Waarom juist nu starten bij Marquardt Küchen?

Franchisenemer worden gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Je zult vast veel vragen hebben over de franchiseformule, jouw mogelijkheden en de manier van werken. Marquardt Küchen gooit jou niet in het diepe en zal je bij de volgende punten helpen:

Financieel: Je krijgt hulp bij het opstellen van een financiële begroting. Marquardt Küchen franchise ondersteunt je met de expertise die ze hebben opgedaan en brengen je in contact met financiële partners.

Locatie: Soms heeft Marquardt Küchen al locaties beschikbaar die ze onderdeel willen maken van het concept. Maar als je initiatief neemt, kunnen ze uiteraard ook samen met jou op zoek gaan naar een geschikte plek. Je kunt daarbij gebruik maken van het netwerk en de ervaring van Marquardt Küchen.

Indelen winkelruimte en concept toepassen: Jouw gevoel en creativiteit is voor jouw nieuwe zaak van groot belang. Er zijn wel een aantal standaard uitgangspunten waar alle Marquardt Küchen winkels aan moeten voldoen, zodat het uniform blijft. Marquardt Küchen gaat samen met je op zoek naar hoe jouw winkel het beste ingedeeld en ingericht kan worden. Ze ondersteunen je ook bij het tekenen van de ruimte.

Trainingen: Je hebt elk kwartaal trainingsdagen waarin Marquardt Küchen je leert over het verkoopconcept, de producten en hoe je de klant het beste kan helpen.

Bestelsysteem en boekhouding: Ze helpen je op weg met het boekhoud- en bestelsysteem Simar. Simar is een speciaal ingericht softwareprogramma wat gespecialiseerd is voor de keukenbranche, daarin regel je alles wat betreft administratie.

Marketing in- en outstore: Naar marketing heb je weinig omkijken. Marquardt Küchen werkt nauw samen met een marketingbureau. Samen met hen bepalen ze alle reclame-uitingen van Marquardt, van in de winkel tot online of op straat; zij nemen alles voor eigen rekening volgens het concept.

Franchise overleg: Elke drie maanden komen alle ondernemers bij elkaar om met elkaar te bespreken over hoe het gaat en om elkaar verder te helpen. De locatie wisselen ze af, maar de voorkeur gaat uit naar een van de showrooms.

Onderscheidend van concurrentie

Marquardt Küchen is een exclusieve keukenzaak voor ondernemers die houden van echte mooie keukens. Marquardt Küchen doet niet aan kortingen, bij hen krijg je altijd een transparante en eerlijke prijs. Marquardt Küchen vindt het belangrijk dat klanten bij hen een vast aanspreekpunt hebben, die ze begeleidt gedurende het hele proces. Bij Marquardt Küchen verkopen zij niet de prijs, maar de sfeer, het gemak en de eigenschappen van een nieuwe keuken.

Wie zoekt Marquardt Küchen

Als jij de nodige meters hebt gemaakt in de keukenbranche is dat uiteraard een pré, maar zeker geen vereiste. Marquardt Küchen vindt het belangrijker dat je dezelfde waarden deelt, warm wordt van mensen helpen en het ondernemersbloed door je aderen stroomt. Ondernemers uit alle windrichtingen zijn welkom bij Marquardt Küchen. Ambitieuze, ondernemende mensen die hen helpen uitbreiden naar zo’n 20-25 winkels in Nederland. In Duitsland heeft Marquardt Küchen meer dan 40 winkels. Marquardt Küchen houdt qua locatie rekening met de bestaande winkel locaties. Zodat ze niet in elkaars vaarwater zitten en de klanten kunnen helpen in hun eigen omgeving. Een winkel van Marquardt Küchen heeft 10-20 keukenopstellingen in de spotlight staan en is ongeveer 400 tot 700 m2 groot (hier ben je als franchisenemer helemaal vrij in). Zo kan het mooie concept van Marquardt Küchen en de keukens die daarbij horen goed tot hun recht komen op passende A, B en C locaties.

Open jij binnenkort je eigen Marquardt Küchen showroom?

Kan jij na het lezen van het bovenstaande niet wachten op een samenwerking met Marquardt Küchen?

Geïnteresseerd in deze formule?
Informatie aanvragen
Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
Informatie aanvragen
Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
2015
Aantal vestigingen
10
Waarvan franchise
10
Entreegeld
€0
Franchise fee
Vanaf 6.5%
Totale investering
€400.000
Benodigd eigen vermogen
€25.000