De 45e franchisevestiging van Herbergier biedt volop kansen in Almelo

Met de komst van Herbergier Almelo in de voormalige Acaciaschool krijgt niet alleen het pand, maar ook de wijk een mooie bestemming. De komst van de 45ste franchisevestiging is Herbergier namelijk onderdeel van een groot gebiedsprogramma. “Het Nieuwstraatkwartier is een wijk met unieke plekken. Bewoners, ondernemers, gemeente en allerlei organisaties zijn samen bezig om de wijk extra aantrekkelijk te maken”, aldus de gemeente Almelo.

In 2016 besloot het college tot een programmatische wijkaanpak omdat uit onderzoek bleek dat bewoners weinig vertrouwen hadden in de overheid, andere instanties en de ontwikkeling van hun wijk. In 2017 startte daarom het programma Nieuwstraatkwartier. “Waarin we mooie punten versterken en minder prettige dingen aanpakken”, vertelt programmamanager Evelien van Rijswijk-Hendrik aan Gemeente.nu. Met dit gebiedsprogramma werkt de gemeente aan een duurzame en leefbare wijk. Buurtbewoners worden gemobiliseerd om actief mee te denken. Zodat iedereen na de stadsvernieuwing kan zeggen dat het Nieuwstraatkwartier ‘een levendige en vitale wijk is’, beschrijft burgemeester Arjen Gerritsen in de beleidsplannen.

Volop kansen voor de Herbergier franchiseformule

Het Nieuwstraatkwartier is met haar kabbelende beek, authentieke Almelose molen en het Goossenmaatspark een unieke wijk. De Herbergier opent haar deuren hartje centrum, in de voormalige Acaciaschool. “Buurtbewoners zijn blij dat het pand weer een maatschappelijke invulling krijgt. Dat dit markante punt een invulling als Herbergier krijgt, kan de omgeving een boost geven”, reageert regisseur wijkontwikkeling Elske Alberts van Beter Wonen. Haar woningcorporatie realiseert de herontwikkeling van de school tot Herbergier en is met diverse projecten nauw betrokken bij het wijkprogramma.

De ligging biedt voor de toekomstige Herbergier-franchisenemers en bewoners volop mogelijkheden. “Tegenover de Herbergier ligt een vernieuwd park, maar aangrenzend ligt ook de Albert Heijn. De vernieuwde winkelstraat is op loopafstand van de Herbergier, net als een basisschool en groter park met kinderboerderij. Je kan ook zo naar het wekelijkse wijkmarktje wandelen of naar bewonersinitiatief de Hagendoorn.” De wijk vormt een kleurrijk gezelschap van mensen met diverse achtergronden en nationaliteiten.

Al met al een centrale locatie met veel kansen om verbinding te maken tussen mensen met dementie en de lokale bevolking en winkeliers. “De wijk heeft behoefte aan mooie projecten als de Herbergier. Er heerst een sfeer van verbondenheid onder winkeliers en buurtbewoners”, aldus Alberts. Zo worden er nu ook kerstmarkten en braderieën georganiseerd om connectie te maken met de buurt.

Bekijk ook