Tubz Europe komt van Engeland naar Nederland

De magie van die ouderwetse snoepautomaten, met zo’n draaiknop waar je een muntje in kunt doen. Daarop baseert Tubz Europe een franchiseconcept dat nu ook in Nederland wordt geïntroduceerd. Franchisenemers kunnen het groot aanpakken, of het als bijverdienste doen. 

“Ze betalen geen franchisefee en hoeven niet zelf locaties te zoeken. We willen het echt een boost geven”, legt Ramon Baudoin uit. Tubz is een van oorsprong Brits bedrijf, met inmiddels 300 franchisenemers in haar thuisland, dat in Ramon Baudoin een Nederlandse partner heeft gevonden. 

Vorig jaar zijn, bij wijze van proef, de eerste franchisenemers van start gegaan. Baudoin: “We zijn begonnen met 3 franchisenemers, in Amsterdam, Nijmegen en Oss. Nu willen we franchisenemers gaan zoeken in Nederland. We willen het een boost gaan geven.”

Het werk als franchisenemer

Het werk als franchisenemer is eenvoudig. De franchisenemer plaatst de automaten op de locatie en gaat eens in de 2 of 3 weken er naar toe om de automaat bij te vullen en de opbrengst er uit te halen. Ter plekke draagt de franchisenemer 20% van de opbrengst af aan de locatie waar de automaat staat. 

“Franchisenemers hoeven geen commissie aan ons af te dragen, geen fee te betalen. Ze zijn wel verplicht om de artikelen bij Tubz te bestellen”, aldus Baudoin. Denk aan bijvoorbeeld Haribo of Maoam snoep, Pringles, worstjes of nootjes.

Deelname Franchisebeurs Onderneem ‘t!

Tubz Europe heeft afgelopen maand deelgenomen aan de Franchisebeurs Onderneem ‘t! om haar formule onder de aandacht te brengen van een breed publiek. “We hebben erg veel positieve en enthousiaste reacties gekregen op de beurs. Naast veel aanvragen om te starten met een franchisepakket, hebben zich ook diverse locaties aangemeld om een toren te plaatsen op hun locatie. De beurs was echt een uitstekende gelegenheid om onze Tubz formule te introduceren aan een breder publiek in Nederland. De eenvoud en lage instapkosten bleken een enorme aantrekkingskracht te hebben op potentiële franchisenemers. We hebben er echt een boost van gekregen”, blikt Baudoin terug.