Nieuwe Dagwinkel in America

Nadat de Spar in het dorp America de deuren had gesloten heeft het ruim 2000 inwoners tellende dorp uit Limburg een half jaar zonder buurtsupermarkt gezeten. De inwoners van het dorp misten de winkel, omdat andere supermarkten verder rijden zijn.

Jac Philipsen heeft in samenwerking met de plaatselijke bakker J. Ummenthun en Van Tol Retail het initiatief genomen om een Dagwinkel te realiseren in het oude pand van de Spar. 

“Met een verkooppunt van de lokale bakker in de Dagwinkel en een compleet uitgerold concept van Meesterhand is de Dagwinkel een echte aanwinst voor America. Met vers gesneden kaas, vleeswaren en gebrande noten neemt de Dagwinkel haar nieuwe positie in tussen supermarkt en speciaalzaak. Onder het motto “Dagwinkel goes America” zijn naast de bewoners van America ook een aantal oud medewerkers blij met de komst van de Dagwinkel, omdat zij hun oude baan daarmee terug hebben gekregen. Een positieve manier om maatschappelijk en sociaal verantwoord te ondernemen”, vertelt Michaël Kruysen, formulemanager Van Tol Retail. 

Bekijk ook