Komst van Tubz naar Nederland roept vragen op

Vorige week maakte Franchise+ bekend dat Tubz van Engeland naar Nederland komt. Dit riep bij onze lezers een aantal vragen op. Deze vragen hebben wij voorgelegd aan Ramon Baudoin, de Nederlandse partner van de franchiseformule.

Hoeveel levert het op? 

“Wij geven geen garanties op dit vlak, omdat we van tevoren niet exact kunnen inschatten hoe een locatie gaat lopen en ook niet of de franchisenemer tijdig bijvult, het juiste assortiment gebruikt et cetera. Wel hebben we gemiddelden. Het zou mogelijk moeten zijn gemiddeld 10 verkopen per week te realiseren op een gemiddelde locatie. Dat wil zeggen € 20 omzet per Tower per week met een gemiddelde winst € 9 per Tower per week. Dus circa € 40 per Tower per maand wil zeggen circa € 400 per maand met een bundel van 10 is mogelijk.”

Wat gebeurt er met vandalisme, zijn de Towers ‘hufter proof’?

“De Towers moeten worden geplaatst op locaties met supervisie, dat wil zeggen dat er enig toezicht op moet zijn. Dus niet op een treinstation of andere locatie zonder enig toezicht. Wel is het zo dat wij te allen tijde reserveonderdelen op voorraad hebben. De kosten daarvan zijn te overzien, het meest voorkomende onderdeel kost zo’n € 7,50 om te vervangen. Overigens komt vandalisme bij ons zeer zelden voor, dit terwijl we zelf circa 400 Towers uit hebben staan.”

Hebben mensen nog veel cash geld op zak? 

“Over het algemeen hebben wij er weinig last van dat mensen geen cash geld op zak hebben. Wel denken wij dat dit in de toekomst steeds vaker een rol kan gaan spelen. Hierop vooruitlopend zijn we bezig met het cashless maken van onze vendingautomaten. Hier zijn we al ver mee en dit kunnen we in de toekomst ook aanbieden. Ook zouden we dit later in bestaande Towers kunnen inbouwen.”