“Ik had er nog niet aan gedacht om te starten als franchisenemer”

Op 1 maart is Willem de Beer gestart als franchisenemer bij Avance W&S voor de regio Tilburg. De 48-jarige ondernemer is hiervoor ruim 20 jaar werkzaam geweest in de zakelijke dienstverlening, met name in arbeidsbemiddeling en opleidingen. Tijd voor een interview met deze kersverse franchisenemer.

Hoe ben je met deze formule in contact gekomen?

“Hiervoor ben ik actief benaderd. Gelukkig maar, want ik had nog niet gedacht aan het participeren in een franchiseformule. Het ondernemerschap trok al een poosje, maar ik zag op tegen een aantal facetten van het ondernemerschap die nu weggelegd zijn bij de franchisegever. Ik heb voor deze formule gekozen vanwege de voorwaarden en het prettige contact.”

Hoe is de opening van de vestiging verlopen?

“Hiervoor heb ik geen bijzondere activiteiten verricht. Wel had mijn vrouw een surprise party georganiseerd bij thuiskomst na de eerste dag. Binnenkort organiseer ik nog een officiële opening. Het liefst geef ik pas een feestje zodra de eerste succesvolle bemiddeling binnen is. Dat vind ik belangrijker dan een opening.”

Wat zijn jouw ervaringen als franchisenemer tot nu toe?

“Het is nog erg kort dag om dit te beschrijven. Wel vind ik het prettig om deel uit te maken van een formule in plaats van echt zelfstandig ondernemerschap. Ik denk dat ik als 100% zelfstandige me toch wat ‘eenzaam’ zou voelen.”

Wat is jou meegevallen?

“Eigenlijk het gemak waarmee je een bedrijf kunt starten. Zeker vanuit een franchiseformule is er al veel geregeld. Zo ben ik op weg geholpen met de administratieve processen.”

Wat zijn jouw toekomstplannen voor de korte & lange termijn?

“Het komende jaar wil ik een positie krijgen in de regionale markt. Op langere termijn wil ik een vaste waarde zijn voor mijn klanten en een bijdrage leveren aan de maatschappij door ook mensen te helpen die meer moeite hebben met de weg naar de arbeidsmarkt.”