10 Vragen aan…… 

1.    Hoe ben je franchisenemer geworden?

Wij wilden altijd al een eigen onderneming hebben. Maar het starten van een eigen onderneming vraagt ook een startkapitaal. Denk bijvoorbeeld aan een eigen website, kosten voor een job board en een CRM-systeem. Avance faciliteert dit allemaal en dat maakte het starten van een eigen werving en selectie bureau een stuk makkelijker. 

2.    Wat voor werk heb je hiervoor gedaan?

Hiervoor ben ik 11 jaar werkzaam geweest bij een technisch werving en selectie bureau en mijn partner Jalled is sinds 2000 actief in de werving en selectie branche. 

3.    Heb je ook overwogen om je bij andere franchiseformules aan te sluiten? 

Wij hebben er zelf nooit over nagedacht om franchisenemer te worden totdat wij in aanraking kwamen met Avance. Zij bieden ons administratieve en juridische ondersteuning en verder kunnen wij onze onderneming inrichten zoals wij het willen. Met andere woorden: wij kunnen ons richten op waar wij sterk in zijn en dat is het werven en selecteren van professioneels en die plaatsen bij onze opdrachtgevers.

4.    Hoe is de opening van de vestiging verlopen en waren er nog problemen met de opstart? 

Het openen van de vestiging verliep uitstekend. Wij hebben een kantoorruimte in De Sigarenfabriek in Veenendaal op de Kerkewijk 65. Hier hebben wij een all-in contract afgesloten. Dat wil zeggen een ruim kantoor met een vergaderruimte/intakeruimte, internet, koffie en meubilair. Wat wij zelf moesten aanschaffen was alleen een laptop en een mobiele telefoon. Plug en Play.

5.    Welke ondersteuning heb je van de franchiseformule ontvangen tijdens de voorbereiding, de opening en nu? 

Ondersteuning was, gezien onze ervaring, niet nodig. Avance heeft ons wel wegwijs gemaakt met het CRM-systeem. 

6.    Heb je personeel in dienst en zo ja, hoeveel?

Avance Veenendaal bestaat uit twee managing partners en verder hebben wij diverse commerciële en technische medewerkers in dienst bij onze opdrachtgevers. 

7.    Welke eigenschappen komen goed van pas in je werk?

Zelfstandig, gedreven, enthousiast en leergierig blijven. 

8.    Wat zijn de toekomstplannen?

Wij willen groeien met nog één of twee account managers werving en selectie en natuurlijk succesvol blijven.

9.    Hoe ziet je vrijetijdsbesteding eruit?

Ik heb een gezin en daar besteed ik al mijn vrije tijd aan. Jalled besteedt zijn vrije tijd aan familie, vrienden en sporten. Als er een klus is die meer tijd van ons vraagt, werken wij van uit huis in het weekend een paar uurtjes door. Maar voor ons is vrije tijd wel heilig. 

10.    Heb je een goede tip voor startende franchisenemers?

Ga met verschillende franchiseorganisaties in gesprek en bekijk de mogelijkheden. Het is vooral doen en geloof in jezelf. Het is tenslotte je eigen onderneming. 

Minibio

Naam: Hassan Saddiki en Jalled Khaderi 
Leeftijd: 34 en 40
Franchisenemer van: Avance werving en selectie sinds 4 augustus 2014
Aantal uur per week: 40+