Bart van den Nieuwenhof in bestuur VEDIS Retail Platform

Tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van VEDIS Retail Platform in Doorn, heeft voorzitter Jan-Derek Groenendaal, general manager Etos, aangekondigd dat Bart van den Nieuwenhof, Managing Director foodservicebedrijf La Place, zal toetreden tot het bestuur van VEDIS Retail Platform. “We zijn blij met de toetreding van Bart van den Nieuwenhof”, licht VEDIS voorzitter Jan-Derek Groenendaal toe. “Hij brengt een flinke dosis bestuurservaring, een groot netwerk en veel retail kennis met zich mee.”

Samenwerking

Het jaarlijks terugkerend nieuwjaarsevent van VEDIS stond dit keer in het teken van samenwerking. Er was een paneldiscussie georganiseerd met Rob Berns, CEO HomeFashion Group, Eus Peters, directeur Raad Nederlandse Detailhandel, Bart van den Nieuwenhof en de discussie werd door Jan-Derek Groenendaal aangevoerd.

In de paneldiscussie kwamen een aantal interessante zaken naar voren. Rob Berns kondigde aan dat hij met de Kwantum formule aan het onderzoeken is om ‘stadswinkels’ te gaan openen. Dit komt voort uit het gegeven dat vooral de jongere doelgroep steeds minder naar de perifere gebieden gaat, maar meer gefocust is op de binnensteden. 

La Place gaat als foodservice-formule ook de stap maken naar een eigen productlijn onder de naam ‘La Place’. Deze producten zullen alleen verkrijgbaar zijn in de Jumbo supermarkten. La Place bleek sterk te zijn in het verkopen van het merk ‘La Place’ koffie in verpakkingen en dat heeft de aanleiding gegeven om dit nu grootser te gaan aanbieden. 

Over Bart van den Nieuwenhof

Bart van den Nieuwenhof startte zijn carrière in 1996 met een traineeship bij C&A. In 2000 maakt hij de overstap naar UPC, waar hij enkele jaren de functie bekleedt van hoofd marketing services en lid is van het commerciële MT.

Begin 2006 gaat Van den Nieuwenhof voor de eerste keer aan de slag bij V&D tot hij in 2008 gevraagd wordt om lingerieketen Hunkemöller er weer bovenop te helpen. Nadat de verkoop van Hunkemöller succesvol is afgerond, verkiest Van den Nieuwenhof in 2012 terug te keren naar V&D, dit keer als CEO van La Place.

Bekijk ook