Albert Heijn gaat tijdelijk op zondag thuisbezorgen

Albert Heijn start op 3 mei tijdelijk met de thuisbezorging van boodschappen op zondag. Samen met een aantal andere maatregelen wil de supermarkt op die manier zo goed mogelijk inspelen op de gegroeide vraag van klanten naar thuisbezorging.

“Meer klanten kiezen er in deze periode voor hun boodschappen thuis te laten bezorgen. De afgelopen weken heeft Albert Heijn 600 extra medewerkers aangetrokken die in de vijf home shop centers de boodschappen verzamelen en inpakken en vanuit deze locaties bij klanten thuisbezorgen. De supermarkt voegt elke dag extra bezorgmomenten toe. Daarnaast worden meer bezorgmomenten gerealiseerd door dagen toe te voegen waarop normaal gesproken niet thuisbezorgd wordt, zoals Koningsdag en Bevrijdingsdag. Om nog meer klanten te kunnen bedienen, gaat Albert Heijn vanaf 3 mei tijdelijk ook op zondag de boodschappen thuisbezorgen”, legt een woordvoerder uit.

Producten

Klanten bestellen niet alleen vaker op ah.nl, ze bestellen ook veel meer in één keer. Er wordt in deze periode meer thuis gebakken en gekookt. Dat is te zien in de stijging van onder andere bakmeel en pannenkoekenmeel. Er worden ook meer gezonde producten gekocht, zoals kiwi’s en sinaasappelen.

Digitale alternatieven

“Er is een sterk groeiende vraag naar digitale alternatieven bij het boodschappen doen. Dat zagen we terug in toegenomen online bestellingen, het gebruik van de Albert Heijn app en het aantal klanten dat voor het eerst is gaan zelfscannen in onze winkels. Om aan deze vraag te voldoen, voorzien wij dit jaar nog zoveel mogelijk Albert Heijn supermarkten van zelfscan en gaan wij vanaf 3 mei bij AH.nl tijdelijk bezorgen op feestdagen en ook op zondagen. Een nieuw Home Shop Center, goed voor ruim 35 duizend extra online bestellingen per week, zal twee maanden eerder opengaan, net na de zomer”, schrijft algemeen directeur Marit van Egmond in een brief aan klanten.