Dunkin' franchise

Het ontstaan van Dunkin' gaat terug naar 1948 in Amerika waar een donut- en koffierestaurant in Quincy, Massachusetts geopend werd onder de naam 'Open Kettle'. Oprichter William Rosenberg serveerde donuts voor vijf cent en kwalitatief hoogwaardige koffie voor tien cent. Na een brainstormsessie met zijn leidinggevende, noemde Rosenberg zijn restaurant in 1950 "Dunkin' Donuts'. Zijn doel was; Het maken en serveren van de lekkerste en verste donuts en koffie in een zo snel mogelijke manier in moderne en professionele vestingen.  

1955 Dunkin' Donuts franchise

In 1955 werd de eerste Dunkin' Donuts franchisevestiging geopend en in slechts 10 jaar tijd groeide het aantal Dunkin' franchisevestingen tot meer dan 100 winkels. Na het bereiken van deze mijlpaal introduceerde Dunkin' Donuts in 1972 zijn iconische MUNCHKINS-donut. De jaren die volgde heeft Dunkin' zijn menu uitgebreid met een breed scala aan gerechten en drankopties om haar klanten de hele dag te kunnen faciliteren. 

Op dit moment telt Dunkin’ meer dan 12.200 winkels in 45 landen wereldwijd. Europa telt 240 Dunkin’-winkels die zijn gevestigd in Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Georgië, IJsland, Luxemburg, Rusland, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Amerikaanse Canton, Massachusetts. De keten maakt onderdeel uit van Inspire Brand Group Inc.

Dunkin' franchise Nederland

Op dit moment zijn er 35 Dunkin' filialen in Nederland en draaien zij in eigen beheer. In 2017 kwam de eerste Dunkin' naar Nederlandse bodem en sindsdien is de keten hard aan het groeien. Er zijn meerdere winkels geopend in grote steden zoals Amstelveen, Amsterdam, Almere, Den Haag, Hilversum, Leiden, Rotterdam, Roermond, Eindhoven, Tilburg en Zoetermeer. Daarnaast was het al in een eerder stadium een succesvolle samenwerking aangegaan met de partijen Jumbo en New York Pizza. 

In 2021 werd bekend gemaakt dat Dunkin' haar eerste franchisevestiging opent in vakantiepark Slagharen waar gasten vanaf 9 juli terecht kunnen. 

Dunkin' heeft aangegeven op dit moment geen aanvragen in behandeling te nemen.

 

Kerncijfers

Franchise sinds
1955
Aantal vestigingen
36
Waarvan franchise
1
Entreegeld
€10.000
Franchise fee
11%
Totale investering
€350.000
Benodigd eigen vermogen
€50.000