Partner worden bij Claassen, Moolenbeek & Partners in Tilburg

Ondernemen in Tilburg is niet zomaar ondernemen! In deze bruisende stad, met meer dan 200.000 inwoners, heerst een heus maar ook gemoedelijk ondernemersklimaat. Voor het kantoor in Tilburg heeft Claassen Moolenbeek & Partners (CM&P) sinds kort ruimte voor nieuwe partners. Op bezoek in Tilburg interviewden wij Jos Levink, partner in Tilburg sinds 2011. 

Partner in Tilburg

Jos Levink, een van de partners van Claassen Moolenbeek & Partners (CM&P) in Tilburg, vertelt: “Eind 2010 besloot ik partner te worden bij CM&P. Na ruim 13 jaar ‘interimmen’ en mooie posities vervuld te hebben ( a.i. Head of Finance Wereld Natuurfonds, Senior Controller bij Bank of Scotland, CFO bij van Meegen Groep en posities bij vele andere organisaties) merkte ik dat de opdrachten toch veelal hetzelfde werden. Ik leidde een project of vervulde tijdelijk een lijnmanagement functie. In 2010 was de interimmarkt zodanig ingezakt dat er op een nieuwe opdracht een bewezen track record geëist werd en dus zat er steeds minder uitdaging in de opdrachten. Ik haalde daarom steeds minder plezier uit mijn opdrachten.”

Keuze voor CM&P

“Terwijl ik mij weer aan het oriënteren was op een nieuwe interim opdracht kwam Claassen, Moolenbeek & Partners op mijn pad. Ik heb vanaf dat moment nooit getwijfeld; ik wilde graag partner worden! Zelfstandig bedrijfsconsultant zijn met behoud van je vrijheid en je eigen manier van werken. De afwisseling in opdrachten en werkzaamheden en het deel uitmaken van een succesvolle samenwerkingsformule, waren de belangrijkste overwegingen voor mij om te kiezen voor het partnerschap bij CM&P.”

Een juiste fit!

Jos geniet dagelijks van het partner zijn en de afwisseling in zijn werkzaamheden. De keuze om juist in Tilburg partner te worden was voor hem een logische: “Na jaren in Tilburg gestudeerd te hebben (doctoraal Bedrijfseconomie en postdoctoraal Accountancy) kende ik de stad en draag die een warm hart toe. Ook kende ik de bedrijvigheid in Tilburg en het kantoor sprak mij zeer aan.”

Het kantoor van Claassen, Moolenbeek & Partners is gevestigd in een prachtig pand aan de Goirkestraat 84: “Een fantastische plek om te werken, een prachtige ruimte om mensen te ontvangen en gelegen op een mooie centrale plek in Tilburg.”

Netwerken

Over zijn start als partner bij CM&P in Tilburg vertelt Jos dat hij het eerste jaar flink genetwerkt heeft: “Ik leerde de stad opnieuw kennen, sprak veel ondernemers en sloot me aan bij ondernemers-netwerk BNI Bonaparte. Tilburg is en blijft een echte ondernemersstad, voor het zakendoen geldt: je bent, wie je kent. Het is zeker belangrijk om een goed netwerk te hebben en onderhouden.”  

CM&P is zowel landelijk als in Tilburg een begrip

Jos is er trots op hoe hij met collega partners in de afgelopen jaren CM&P Tilburg op de kaart heeft gezet. Met een team van 4 partners (waarvan er onlangs 2 succesvol afscheid namen) heeft het kantoor flink aandacht gecreëerd voor de goede naam van CM&P met de nodige regionale successen als resultaat: waar je de naam CM&P laat vallen kun je zeker rekenen op goede referenties!

Nieuwe kansen

Na het vertrek van enkele partners uit Tilburg kijken Jos en zijn collega Dick Gallé uit naar de aansluiting van nieuwe partners. Het partnerschap en de samenwerkingsformule van CM&P brengt ons als partners namelijk veel, zo vertelt Jos: “Het is prettig te kunnen vertellen dat je deel uitmaakt van een succesvolle landelijke organisatie, al minstens zo fijn dat je kantooroverleg kunt houden met andere partners en/of kantoren uit andere regio’s. Natuurlijk vaar je als eigen ondernemer je eigen koers en zet je je eigen lijnen uit maar je bent ook onderdeel van een team, je kunt sparren, op coaching rekenen en gebruikmaken van centrale tools als de website, het netwerk en de marketing.” 

Nieuwe partners

Jos kijkt ernaar uit een nieuwe partner(s) op het kantoor in Tilburg te begroeten. Hoewel Jos zelf inmiddels veelal werkt voor een vaste klantengroep, weet hij dat er nog veel groei in Tilburg te behalen valt. 

Eenieder die graag aan de slag wil als zelfstandige ondernemer in Tilburg en het adviseren van MKB- ondernemers (DGA’s) op het gebied van strategie (meerjarenplanning), financiering en bedrijfsovername ambieert, wordt door Jos uitgenodigd zich vooral te oriënteren op het partnerschap bij CM&P.

CMenP